Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк уберегтися від переохолодження у бомбосховищі?

Як уберегтися від переохолодження у бомбосховищі?

Этот материал также доступен на русском языке
У зв'язку з необхідністю ховатися в бомбосховищах виникає й інша: як зробити своє перебування в ньому максимально нешкідливим для організму, оскільки тимчасові укриття не оснащені підігрівом, ні багатьма іншими потрібними речами.

Пропонуємо кілька корисних порад.

1. Одягайте теплий одяг. Перед тим, як йти до укриття, слід «перетворитися на цибулину». Що більше шарів одягу на вас, то краще.

2. Не сидіть на підлозі. Відчуття тепла спочатку може бути оманливим. Якщо ви сидітимете на холодній підлозі, то можете застудити життєво важливі органи. Найкраще сісти на подушку, матрац або каремат.

3. Утепліть зону попереку. Люди, яким довго доводиться сидіти у підземних укриттях, часто скаржаться на біль у спині. Обов’язково подбайте про зону попереку. Навіть якщо у вас немає спеціального зігрівального пояса, зробіть його з вовняного шарфа, наприклад.

4. Використовуйте спеціальні мазі. Щоб розігріти тіло, можна використовувати спеціальну мазь, яка прискорює кровообіг та надає відчуття тепла. Наносити її слід тонким шаром. Не використовуйте настоянки на основі спирту, вони пересушують шкіру.

5. Зігріваючий пластир. Усім відомий гірчичник також стане у нагоді під час перебування в укритті. Його слід приклеїти на спину або в ділянці грудей. Він прискорить кровообіг і дасть відчуття тепла хоча б на якийсь час.

6. Гарячі напої. Грітися важливо і зсередини. Алкоголь – найгірший засіб для обігріву, адже він дає лише оманливе відчуття тепла. Краще пити гарячий чай із лимоном або імбиром або просто дуже теплу воду. Від кави у холодному бомбосховищі краще відмовитися.

7. Дихальні вправи. За легендою, ченці Тибету винайшли спосіб, який допоможе зігрітися. Повітря треба повільно вдихати двома ніздрями, а видихати – однією, затиснувши рукою другу. Важливо сконцентруватися на диханні та робити все спокійно і повільно.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні