Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи допоможе прополіс при варикозі?

Чи допоможе прополіс при варикозі?

Этот материал также доступен на русском языке
При варикозі народна медицина пропонує настоянки і мазі на основі прополісу.

Настоюють прополіс найчастіше на спирті – це дозволяє максимально посилити цілющий ефект.

Настоянки

1. Настоянка на прополісі й травах. Для приготування знадобиться суміш трав: собача кропива, м’ята перцева, материнка, чебрець. Трави беруться в однаковому обсязі та настоюються у 300 мл спирту з додаванням 20 г прополісу. Настоювати потрібно не менше двох тижнів, після чого процідити і накладати на уражені ділянки компреси. Робити це слід перед сном.

2. Настоянка на чистому прополісі. Подрібнений прополіс поміщають у чистий скляний бутель і заливають 300 мл спирту (бажано медичного). Після цього посудину щільно закупорюють. Настоюють протягом місяця, періодично збовтуючи. Після закінчення цього терміну суміш використовують для примочок і компресів.

Мазі

Мазь із соком лимона. Свіжий сік одного лимона змішують з 30 г воску і 50 г прополісу. Суміш потрібно довести до кипіння і після розчинення воску охолодити і перелити у підходящу посудину.

Мазь із соком цибулі. Потрібно взяти по 30-40 г воску, прополісу і меду. Нагріти суміш на водяній бані й додати свіжий цибульний сік (дві столові ложки). Цей склад застосовується як допоміжний засіб при трофічних виразках.

Порада

Прополіс допоможе і при пародонтозі.

Потрібно накласти його тонким шаром на ясна з двох боків, притиснути марлею і залишити на всю ніч.

Робити щонайменше сім ночей поспіль.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні