Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДрацена: який догляд їй потрібен?

Драцена: який догляд їй потрібен?

Этот материал также доступен на русском языке
Драцена – улюблена для багато кого псевдопальма, її батьківщина – тропічні ліси.

Драцена – при вирощуванні її в домашніх умовах дуже важливо створити умови, максимально наближені до природного середовища.

Температурний режим

На перший погляд може здатися, що драцена, як південна рослина, любить підвищену температуру повітря, але це помилка. Вона нормально почувається при температурі від +5 до +25 градусів. Оптимальна зимова температура – +15 градусів, а в інші пори року вона потребує +20 градусів.

При провітрюванні приміщення слід уникати протягів, оскільки вони негативно діють на драцену. Влітку можна винести горщик на лоджію або у двір. Однак і при цьому потрібно зробити так, щоб рослина не обдувалася вітром.

Освітлення

Вазон із драценою краще розмістити на підвіконнях східних або західних вікон. На північному вікні треба встановити штучне освітлення. На південному вікні драцена може зазнати сонячного опіку, тому краще зробити штучне затінення. Світла має бути якомога більше, але воно має бути розсіяним.

Види драцени зі строкатим листям потребують інтенсивнішого освітлення. При недостатньому освітленні вони втрачають свою декоративність. У зимовий час їх обов’язково досвічують, мовби збільшуючи тривалість світлового дня.

Вологість повітря

Драцена не терпить сухого повітря. При недостатній вологості кінчики листя сохнуть, в’януть, а потім опадають. Взимку повітря дуже підсушують радіатори опалення, тому розмістіть горщик із квіткою за півтора метра від них. Для підтримання вологості влітку листя обприскують пульверизатором двічі на день. Крім того, поруч із горщиком можна встановити посудини з водою, вода в них випаровуватиметься і зволожуватиме повітря. Для обприскування слід застосовувати відстояну воду кімнатної температури.

Взимку вологість повітря можна підвищити, розвішавши на батареях опалення вологі рушники.

Важливо! Драцену треба періодично купати під душем. Ця процедура не лише додасть вологості, але завдяки їй змиється й пил, що осів на листі.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні