П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКімнатні рослини: правила зимівлі

Кімнатні рослини: правила зимівлі

Этот материал также доступен на русском языке
Холодна пора року – період спокою для більшості кімнатних рослин, і в цей час вони потребують особливого догляду.

Як часто поливати?

Оскільки восени і – особливо – взимку багато які кімнатні рослини перебувають у стані спокою, часто поливати їх не варто. Щоб не нашкодити квітам, перед поливанням треба оцінити вологість землі на дотик: опустіть палець у верхній шар ґрунту, приблизно на 2-3 сантиметри, і якщо ґрунт вологий, то поливання рослині не потрібне. Також не забувайте зливати воду з піддону. А якщо листя трохи поникло, його можна злегка оббризкати з пульверизатора.

Чи потрібно стежити за температурою повітря?

Багато яким сортам кімнатних рослин потрібно взимку впасти в сплячку, щоб навесні відновити ріст і підготуватися до цвітіння. Яскравим представником рослин, що засинають, є домашня глоксинія, або синнінгія, кислиця трикутна, гіпеаструм, деякі види кактусів, орхідеї, ахіменес, каладіум, фікус, бегонія, дифенбахія, драцена, калатея, кардамон, розмарин. Стійкі до зниження та коливань температури алое, сукуленти, хлорофітум, евкаліпт, традесканція. Найкращим місцем для вазонів з такими квітами стане коридор, прохолодна, але не холодна лоджія або місце в кімнаті подалі від батареї. Також треба стежити, щоб листя не стикалося з холодним склом або стінами і не стояло на протягу. На холодне підвіконня можна постелити плед або поролоновий килимок, щоб горщики не промерзали знизу.

 

Не забудьте!

Не варто забувати і про шкідників. Всі кімнатні рослини бажано регулярно оглядати, видаляти квіти та листя, що зав’яли. Маленькі кімнатні рослини рекомендується мити під душем, закривши землю плівкою.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні