Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВчені розповіли про незвичайні властивості чаю каркаде

Вчені розповіли про незвичайні властивості чаю каркаде

Этот материал также доступен на русском языке
Чай каркаде з кожним роком стає все більш популярним, але не всім знайома маса його корисних властивостей. Ще в Стародавньому Єгипті відвар сушених приквітків гибіскуса вважався панацеєю: він відновлює енергію і втамовує спрагу в сильну спеку.

Але чай каркаде має і інші переваги. Він допомагає в профілактиці різних хронічних захворювань, а ще, контролює вагу.

Чай каркаде допомагає організму боротися з вірусами

Каркаде багатий антоціанами і рутинами – речовинами, які нормалізують артеріальний тиск і зміцнюють стінки судин, запобігаючи їх витонченню і кальцифікації.

Лінолева кислота в складі напою перешкоджає утворенню холестеринових бляшок, знижує рівень «поганого» холестерину і сприяє виробленню «хорошого».

Чай каркаде містить надзвичайно велику кількість вітаміну С – потужного природного антиоксиданту. Він стимулює вироблення імуноглобуліну і допомагає організму боротися з вірусами і патогенними бактеріями, що особливо важливо в сезон осінньо-зимових холодів.

Каркаде уповільнює старіння

Крім того, вітамін С благотворно впливає на стан шкіри: надає їй рівний тон і здорове світіння, а також підсилює вироблення колагену «білка молодості», тим самим сповільнюючи процеси старіння.

Антоціани в складі каркаде не тільки надають йому характерний рубіновий колір, але і здатні уповільнювати запальні процеси, забезпечуючи надійний захист всіх систем організму. Поліфеноли допомагають нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, знімають печію і синдром роздратованого кишківника, а фруктові кислоти сприяють детоксикації організму і відмінно прискорюють обмін речовин.

Комплекс мікроелементів в напої (каркаде містить залізо, фосфор, калій, натрій, кальцій, цинк, мідь, магній) покращує мозкову діяльність, підвищує концентрацію і працездатність і нормалізує роботу нервової системи.

Каркаде може стати відмінною альтернативою чашці кави в середині робочого дня, допомогти підняти настрій і сконцентруватися (хоча кофеїну в ньому немає).

Як правильно заварювати чай каркаде?

Для приготування чаю каркаде вам знадобиться: 3 ч. л. сухого каркаде, імбир / кориця / лимон – за смаком 600 мл. окропу. Залийте сухі суцвіття окропом, додайте імбир / корицю або лимон (такі добавки не тільки зроблять смак багатшим, але і підсилять захист імунітету) і залишіть на 3-5 хвилин.

Читайте також:

Джерело: prostoway.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні