П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДуш: як не нашкодити шкірі

Душ: як не нашкодити шкірі

Этот материал также доступен на русском языке
Зазвичай ми приймаємо душ щодня і при цьому думаємо про що завгодно, крім душу. При цьому, як з’ясувалося, робимо помилки, шкодимо нашій шкірі.

Звичка до дуже гарячої води

Постояти 15-20 хвилин під гарячими струменями, особливо взимку, – це дуже приємно. Але висока температура води дуже швидко пересушує шкіру і практично виганяє вологу назовні.

Це дуже небезпечно, особливо якщо ви після такого душу ігноруєте крем для тіла або молочко.

Температура води має бути оптимальною – від 35 до 38 градусів.

Довгі процедури у душі

Стояти під проточною водою понад півгодини – це не тільки марнотратство, але й дуже шкідливо для вашої шкіри. Навіть за оптимальної температури води.

Надлишки води швидко позначаються на стані шкіри. Це можна побачити на пальцях, шкіра на яких після тривалого контакту з вологою зморщується.

Шкіра на обличчі від тривалого контакту з водою страждає набагато швидше. Скоротіть час перебування у душі до 5-10 хвилин.

Багато піни

Не використовуйте багато мийних засобів при прийманні душу. Вони дуже сушать шкіру, бо змивають з неї не лаше бруд, а й натуральну захисну гідроліпідну плівку. Найменша кількість засобу для душу дозволить вам залишитися чистими.

Довго не змиваємо гель для душу

Ще одна часта помилка – довго не змивати гель. Не залишайте на шкірі гель чи шампунь надовго.

Цим засобам достатньо кількох хвилин, щоб впоратися з потом та брудом. І швидке змивання не завдасть вашій шкірі шкоди.

Забуваємо про губки та мочалки

Якщо ви любите не тільки гелі, але й користуєтеся скрабами та пілінгами, всі підручні засоби ретельно ополіскуйте і просушуйте. Дрібні частки бруду ними можуть бути джерелом бактерій.

Ідеальний варіант – масажна перчатка. Варто мати запас кількох таких рукавичок і після кожного душу відправляти використане на прання.

Часте миття

Душ двічі на день – ви впевнені, що це потрібно вашій шкірі? Такі часті походи в душ потрібні тим, хто займається спортом по кілька годин.

Якщо ні, то потреба у такому частому прийманні душу відпадає. Найоптимальніше – один раз на день.

Щоденне миття волосся

Волосся мити щодня – шкідливо. Навіть найжирніше волосся не варто мити частіше ніж раз на два-три дні. Це потрібно шкірі голови, щоб скоротити темпи виробітку жиру.

Кучеряве, дуже сухе і ламке волосся варто мити не частіше одного разу на тиждень. Для нього небажана часте миття та сушіння гарячим повітрям.

Перед миттям волосся завжди розчісуйте – так ви видалите вже омертвілі волоски і уникнете утворення ковтунів.

Витираємо насухо

Не варто активно розтирати себе рушником після кожного душу. Так ви викликаєте подразнення шкіри та можете її травмувати.

Потрібно ніжно і акуратно торкатися рушником до тіла, промокати залишки води. Щоб витерти воду зі спини – просто загорніться у банний рушник на кілька хвилин.

Неправильно наносимо крем для тіла

Зазвичай ми ретельно витираємось і чекаємо, коли тіло повністю висохне. Але це невірно. Потрібно наносити крем або молочко відразу, поки волога повністю не випарувалася зі шкіри.

Робіть це одразу як вийшли з душу. Це допоможе максимально зволожити шкіру.

 

Тетяна Михальчишина

Читайте також: Корисні поради: чищення фіранок для душу

Джерело: Главком

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні