Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляКіно: акторські байки

Кіно: акторські байки

Этот материал также доступен на русском языке
Своє ім'я Фрунзик Мкртчян отримав в дитинстві від батьків. Така мода була в 1930-х роках у Вірменії – називати синів на честь героїв. Так назвали хлопчика на честь знаменитого полководця.

Легендарне ім’я

Своє ім’я Фрунзик Мкртчян отримав в дитинстві від батьків. Така мода в 1930-х роках була у Вірменії – називати синів на честь героїв. Так назвали хлопчика на честь знаменитого полководця.

Пізніше, коли артист став відомим, він вирішив змінити своє ім’я і вибрав старе вірменське ім’я Мхер, яке носили всі герої вірменських легенд і пісень, королі та інші правителі. Однак актор запізнився зі зміною імені – всі все одно називали його Фрунзиком, бо саме під цим ім’ям він став легендою кіно. Тому часто в титрах фільмів, де він знімався, можна побачити різні імена – де Фрунзик, а де мхер.

Додайте диму!

Відомий актор Осип Абдулов, батько Всеволода Абдулова, багато кому запам’ятався за роллю Джона Сильвера, яку він зіграв у фільмі «Острів скарбів» 1937 року.

Актор дуже любив зніматися, але ніколи цілком не був вдоволений своєю роботою, яку бачив на екрані.

У фільмі «Яскравий шлях» Абдулову запропонували роль директора текстильної фабрики. За сценарієм, його герою показують малюнки тканин на виробничу тематику і він має висловити свою думку художнику. Але чомусь у сценарії не було рядка, і довелося репліку самому. Вся знімальна група пропонувала фразу за фразою, але жодна не подобалася акторові. І раптом Абдулов, хитро блиснувши очима, сказав: «Я придумав. Знімайте!”

Художник знову приніс купу тканин, і директор, глибокодумно розглядаючи ситець, розмальований фабриками і заводами з безліччю труб, задумливо сказав: «Диму замало!». Репліки інших акторів були заглушені сміхом знімальної групи.

Лікар по знайомству

У режисера Юлія Райзмана розболівся зуб, і лікар районної поліклініки запропонував його видалити. Але Райзман був підозрілою людиною і вирішив знайти лікаря по знайомству.

Йому дали номер телефону відомого стоматолога в столиці, він подзвонив, і лікар сказав, що може прийняти його о третій годині наступного дня. Ледве Райзман дочекався ранку і прийшов на прийом на півгодини раніше. На прийомі його зустрів асистент професора, практикант. Професор, не дивлячись на Райзмана, сказав практиканту: «Починайте, не бійтеся! Нам треба колись учитися»… І пішов з офісу.

Недосвідчений стажер відразу зламав зуб, після чого почав довбати ясна, видаляючи осколки. Рівно о третій професор зазирнув до офісу знову і, натиснувши на циферблат, сказав: “Закінчуйте! О третій до мене має прийти відомий режисер Райзман”.

Не впізнала

На гастролях у Японії актор Олег Янковський, гуляючи в парку, випадково зронив гаманець. Молода японка, співробітниця парку, наздогнала його і повернула гаманець. Артист був зворушений до глибини душі не тільки вчинком, але і красою дівчини, і вирішив їй подякувати. Він купив коробку цукерок, але дівчина в той день не працювала, а сам актор прикріпив до солодощів власне фото з автографом і адресою готелю.

На наступний день портьє вручив йому фотографію дівчини з якимось дарчим написом. Коли напис переклали, Янковський був дуже спантеличений. На фото було написано: “Пане російський артист, передайте мій портрет акторові Олегу Янковському, в якого я закохана”.

Ірина Сорокіна

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні