Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНесправжнє шампанське: як визначити підробку

Несправжнє шампанське: як визначити підробку

Этот материал также доступен на русском языке
Ігристе вино, яке традиційно називають шампанським, напередодні Нового року – лідер на ринку фальсифікату.

Найчастіше підпільні виробники фальсифікують шампанське шляхом газування звичайного виноградного вина вуглекислим газом з балонів. Нерідко замість виноградного вина використається яблучний концентрат.

Справжнє шампанське у процесі виробництва проходить подвійний етап бродіння, під час якого напій насичується вуглекислотою у пляшках. Рівень тиску в пляшці з шампанським стає дуже високим, тому в момент відкривання є ефект вибуху.

Щоб визначити підробку, слід звернути увагу на бульбашки після розкорковування пляшки: якщо вони великі, схожі на піну звичайної газованої води та швидко виходять, отже, у вашому келиху фальсифікат.

У натурального шампанського бульбашки дрібні, виходять з рідини вони дуже довго. Бульбашки – це єдиний спосіб для звичайної людини, який дозволяє відрізнити фальсифікат від справжнього шампанського.

Фахівці відзначають, що частка підробленого шампанського на ринку збільшується в передноворічні дні, тому що раніше ви купите напій, то більше шансів, що Новий рік ви зустрічатимете з келихом справжнього шампанського.

 

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні