Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи можна постійно користуватися дьогтьовим милом?

Чи можна постійно користуватися дьогтьовим милом?

Этот материал также доступен на русском языке
Мило очищає шкіру, дозволяє позбутися шкірних захворювань, зміцнює волосся і навіть використовується як засіб проти випадання волосся.

Якось я відкрила для себе дьогтьове мило. Спочатку тільки вмивалася ним, бо були проблеми зі шкірою обличчя. А потім стала використовувати при догляді за тілом та волоссям.

Вважаю, що це ідеальний засіб. Це мило очищає шкіру, дозволяє позбутися шкірних захворювань. Крім того, дьоготь зміцнює волосся, допомагає від лупи і навіть використовується як засіб проти випадання волосся.

Хочу запитати: якщо користуватися постійно дьогтьовим милом, чи це не зашкодить шкірі?

Тетяна, м. Дніпро»

Природний антисептик

Дьоготь справді природний антисептик, який до того ж входить до складу лікувальних препаратів (наприклад, мазі Вишневського). Але слід пам’ятати про те, що дьоготь – сильнодіюча природна речовина, тому при використанні дьогтьового мила потрібно знати міру.

Бажано використовувати дьогтьове мило не постійно, а курсами по кілька тижнів, попередньо проконсультувавшись із косметологом або дерматологом.

Основні правила безпеки такі:

  • не можна вмиватися (або митися) дьогтьовим милом частіше двох разів на день. Рекомендована частота використання – два-три рази на тиждень;
  • після використання дьогтьового мила потрібно обов’язково зволожувати шкіру.

І пам’ятайте: дьоготь – алерген, тому рекомендується починати використання мила обережно і поступово, а при появі алергійної реакції (свербіж, почервоніння) одразу припинити використання та звернутися до лікаря. А оскільки дьогтьове мило сушить шкіру, його не рекомендують використовувати тим, у кого суха шкіра і тонке сухе волосся.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні