No menu items!
П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЧому кішка почала погано себе поводити

Чому кішка почала погано себе поводити

Чим довше коти живуть у сім'ї, тим більш передбачуваною стає їхня поведінка.

Часто від власників тварин можна почути, що їхні чотирилапі друзі дуже грайливі або навпаки – флегматичні чи повільні. Однак інколи стається так, що поведінка кота кардинально змінюється у гіршу сторону. Тварина перестає слухати свого хазяїна, спеціально шкодить йому, псує речі та може навіть агресувати. Така поведінка кішки може бути зумовлена кількома чинниками, про які ми поговоримо далі.

Основні причини поганої поведінки котів

Важко однозначно сказати, чому кішка перестала вас слухатись. Серед причин, які впливають на поведінку тварин:

Погане самопочуття

Навіть у людини хвороба стає причиною погіршення настрою, а відтак і поведінки. Ми стаємо роздратованими, агресивними. Що вже казати про котів, які не вміють контролювати свої емоції? Відтак кожне погіршення самопочуття від маленького нездужання до серйозного дискомфорту стає причиною появи агресії чи непослуху.

У такому разі варто ретельно оглянути тварину, подивитись, чи не змінилось ще щось у її поведінці. Якщо є підозра на хворобу, краще відвезти кота до ветеринара.

Депресивний стан

Погана поведінка кота може також бути зумовлена тим, що тварина сумує за своїм господарем чи їй недостатньо уваги. Депресія – це хвороба, яка з’являється не тільки у людей. Частий стрес, відсутність уваги можуть кардинально змінити поведінку вашого хатнього улюбленця. Які основні чинники стресу бувають у тварин? Їх не так вже й мало:

  • поява нової хатньої тварини або нового члена родини;
  • переїзд на інше місце проживання;
  • тривала подорож;
  • відсутність хазяїв;
  • жорстоке ставлення до кішки;
  • збої у гормональній системі організму;
  • загроза з боку інших тварин чи людей.

Що робити, коли кіт погано себе поводить

Зміна поведінки кота у гірший бік може суттєво дратувати його власників. Однак у жодному разі не варто сварити чи проявляти свою злість, спрямовуючи її на тварину. Так ви зробите тільки гірше. Це може призвести до поглиблення стресу та ще сильнішої депресії.

У першу чергу необхідно прибрати причини дискомфорту кішки:

  • відвідайте ветеринара для виключення хвороб;
  • проводьте з твариною час, аби вона відчула, що її люблять у родині;
  • сплануйте збалансований раціон, який би сподобався муркотону;
  • забезпечте достатню активність, фізичні навантаження – один із способів боротьби з депресією.

Коли кішка, яка до цього поводила себе добре, почала проявляти непослух, це не може бути просто так. Придивившись до поведінки тварини, ви точно помітите, що саме сприяло її погіршенню та зможете розв’язати проблему, повернувши прихильність чотирилапого друга.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні