Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк зберігати сухофрукти в домашніх умовах?

Як зберігати сухофрукти в домашніх умовах?

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що сухофрукти багаті на вітаміни і мікроелементи. Споживання сухофруктів в осінньо-зимовий період допомагає підтримувати імунітет та поповнювати нестачу необхідних елементів в організмі.

Для того щоб смакувати корисними напоями протягом тривалого часу, важливо не тільки заготувати сухофрукти, але й знати, як їх зберігати.

Навіщо сухофруктам потрібна сіль?

Краще сухофрукти зберігаються при нормальній температурі близько плюс 10 градусів. Тоді комахи-шкідники не розмножуються і не з’являється гниль. Розклавши сухофрукти по бавовняних мішечках, можна сміливо підвішувати їх у темному місці прохолодної кімнати або комори.

Якщо забезпечити такі умови для зберігання сухофруктів неможливо, їх слід тримати в кухонній шафі у щільно закриваних скляних або жерстяних банках.

Поруч бажано поставити сільничку. Сіль вбирає вологу, тому можна буде не турбуватися про захист запасів від гнилі та плісняви.

Як позбутися комах?

Найважливіше – тара із сухофруктами не мусить мати отворів та щілин, через які швидко проникають шкідники. Якщо запаси сухих фруктів вже заражені комахами, треба прожарити сухофрукти в духовці або виставити на сильний мороз.

Переважна більшість комах гине при нормальній температурі вище плюс 60 градусів і нижче мінус 20 градусів. А от у разі, коли комахи окупували запаси, з ними доведеться попрощатися. Інакше шкідники переселяться в інші харчові продукти, особливо крупи.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні