П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно вибрати гарний рушник: на що звернути увагу

Як правильно вибрати гарний рушник: на що звернути увагу

Этот материал также доступен на русском языке
Є основні моменти, на які треба звертати увагу, купуючи рушник: склад, структура тканини, щільність полотна, висота ворсу, м'якість та здатність всотувати вологу.

Маркування рушників

Чи звертали ви увагу на маркування товару? Так от, якщо ви побачили напис «100% бавовна (М)», отже, рушник виготовлено з додаванням штучних волокон, а якщо символіка (ПК), рушник однозначно має домішки поліестеркоттону.

Фарба має лежати рівномірно – жодних перепадів кольору не мусить бути.

На руках не мусить бути жирного або воскового нальоту при дотику.

 

Запах також має значення. Ви точно відчуєте сторонні домішки, запах хімікатів.

Рушник із такими ознаками – не найкращий варіант.

Банні рушники: з якого матеріалу вибрати

Пряжа буває різних видів: подвійна або одинична, кручена або зачесана.

  • Бамбуковий рушник вважається хорощою покупкою. У нього унікальні природні антибактеріальні властивості, стійкість до процесів гниття і розкладання, пориста структура вирізняється прекрасними властивостями і повітропроникністю. Такі рушники не мнуться і не прилипають до тіла, але довго сохнуть.
  • Махрові – непоганий варіант, але є деякі нюанси. З ворсом 5 мм і щільністю 500 г/кв.м служать довше за рушники з довшим ворсом. Довгий ворс спочатку здається м’яким і досить густим, але в процесі використання швидко звалюється і втрачає привабливий вигляд. Ворс коротший за 5 мм гірше вбирає вологу, оскільки має низьку щільність і з часом рушник стане досить жорстким.

Кухонні рушники

До їх придбання також слід підходити зі знанням справи.

  • Вафельні – традиційно використовуються на кухні для посуду або рук, відповідають усім заявленим якісним вимогам. Стовідсоткова бавовна здатна моментально вбирати рідину. Такий рушник досить швидко сохне, що також важливо для господині. Добре переться, не боїться будь-яких хімічних впливів і чудово почувається при будь-якому режимі прання та з будь-якими пральними засобами. Їх можна кип’ятити, не побоюючись, що порушиться структура тканини.
  • Лляні рушники за своєю зносостійкістю та гігроскопічностю найприйнятніші для багатьох господинь. Щоправда, останнім часом з’явилося багато такої синтетичної продукції, яка не поступається за якісними характеристиками і не така вимоглива при догляді. Льон та бавовна, якщо це не кольорові тканини, спокійно переносять будь-які режими прання, будь-які мийні засоби й навіть кип’ятіння. Кольорові вироби потребують щадніших засобів та режиму.
  • Кухонні рушники з мікрофібри – це дивовижний винахід сучасності, подарований господиням для економії часу та праці. Крім можливості в рази більше всотувати вологу, ніж традиційні матеріали для кухонних рушників, мікрофібра здатна увібрати в себе і бруд, і бактерії з поверхні. Щоправда, такі рушники дуже швидко втрачають зовнішній вигляд, та й суто з естетичних міркувань їх потрібно замінювати на нові.

Читайте також:

Ольга Знайко

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні