П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСтарий ламінат: стане як новий

Старий ламінат: стане як новий

Этот материал также доступен на русском языке
Ламінат досить стійкий до механічних пошкоджень. Але від падіння на нього гострих і важких предметів, а також при переставлянні меблів, на поверхні можуть з'явитися подряпини і навіть відколи.

Внаслідок такого пошкодження в ламель легко потрапляє волога, від чого дошка починає розбухати та збільшуватися у розмірах. Тому, щоб уникнути дорогого ремонту, відновлювати пошкоджену ділянку потрібно швидко. Причому це можна зробити за допомогою підручних засобів.

Прибираємо геть дрібні подряпини

ОЛІЯ. Нанесіть кілька крапель олії на подряпину і добре розітріть бавовняною тканиною. Олію розтирати потрібно, аж поки подряпина зникне. Протягом доби жирну пляму рекомендується не чіпати.

ПОЛІРОЛЬ ДЛЯ ЛАМІНАТУ. У будівельних магазинах можна придбати спеціальну поліроль для ламінату у вигляді мастики або аерозолю. Поліроль у вигляді мастики потрібно втирати в пошкоджене місце круговими рухами, почекати, поки вона висохне (час вказано в інструкції), і протерти поверхню сухою м’якою ганчіркою. Аерозольні поліролі розпорошити на подряпину і втирати в поверхню, аж поки дефект зникне.

ВОСКОВИЙ ОЛІВЕЦЬ. Як і поліроль, восковий олівець можна придбати в будівельному магазині. Ним треба пройтися по подряпині (поперек пошкодження) кілька разів, заповнюючи її воском. Потім поверхню затерти м’якою сухою тканиною, щоб зняти залишки воску.

Закладаємо дірки

АКРИЛОВИЙ ЛАК І ГІПС. Лак на основі акрилу дозволяє закрити дірку в ламінаті. Наносити лак потрібно маленьким пензликом, потім дати висохнути і відполірувати поверхню. Що ж до застосування гіпсу, цей процес трудомісткіший, але якщо тріщина велика, то допоможе лише гіпс. Гіпс потрібно змішати з тирсою в пропорції 1:1. Додати трохи води і розмішати до консистенції густої пасти. Закласти в тріщину ножем із вузьким лезом, а зверху можна прикласти шматочок дерева для маскування дефекту. Залишити до повного висихання. До речі, замість гіпсу з тирсою можна змішати клей ПВА, але тоді не потрібно додавати воду.

Увага!

Перед ремонтом очистіть поверхню від бруду й пилу, пройдіться вологою ганчіркою, після чого витріть насухо.

Читайте також: Как сделать ремонт в квартире простым и быстрым: рекомендации специалистов

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні