Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКава з лимоном: дієтологи назвали наслідки для здоров'я

Кава з лимоном: дієтологи назвали наслідки для здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Дієтологи розповіли, чим загрожує вживання кави з лимоном. Останнім часом такий напій користується популярністю як засіб для схуднення. Але, за словами лікарів, його вживання загрожує проблемами для здоров'я.

Чи допоможе кава скинути зайву вагу?

“По-перше, може підвищуватись кислотність. Можуть на це реагувати кишечник, підшлункова залоза. Тому для деяких людей це досить небезпечно”, – попереджають дієтологи.

Крім того, з точки зору ролі в процесі схуднення, вживання кави з лимоном діє як засіб для зменшення апетиту. При цьому слід розуміти, що зменшення обсягу їжі може викликати дефіцити необхідних для підтримки краси та здоров’я мінералів та вітамінів у раціоні, що в результаті згубно позначається на стані імунітету, шкіри, волосся, нігтів.

При яких хворобах кава протипоказана?

Також не варто захоплюватися кавою з лимоном людям, які страждають на гіпертонію I стадії, такий напій допускається тільки в першій половині дня. Якщо при цьому тиск все ж таки піднімається, то краще відмовитися від кави. При інших стадіях гіпертонії кава, неважливо з лимоном або без нього, небезпечна для судин. Навіть одна чашка еспресо здатна спричинити гіпертонічний криз.

При атеросклерозі судин пити міцну каву все ж таки небажано, особливо якщо є гіпертонія. Однак 1, максимум 2 чашки випити дозволяється, адже кофеїн перешкоджає подальшому відкладенню холестерину, а вітамін С у лимоні сприятливо діє на судини.

Кава з лимоном протипоказана при ішемічній хворобі серця, деяких порушеннях серцевого ритму.

Навіть у здорових людей надмірне споживання кави може викликати пригнічення нервової системи. Справа в тому, що кофеїн спочатку збуджує нерви, потім настає гальмування. Якщо постійно стимулювати себе стимулятором у вигляді чашки кави, то незабаром нервова система вичерпається. Тому у всьому потрібно дотримуватися норми.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні