П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіВовина тисяча викликає питання

Вовина тисяча викликає питання

Этот материал также доступен на русском языке
Нещодавно в інтернеті з'явилося відеозвернення Президента України Володимира Зеленського, в якому він обіцяє, що держава виплатить по 1000 гривень кожному, хто вже отримав або отримає дві дози вакцини.

В народі цю тисячу вже прозвали “Вовиною”. За аналогією з “Юлиною” та “Вітіною”, коли по тисячі виплачували вкладникам радянського Ощадбанку.

За словами Президента, ця програма з’явилася для того, щоб підтримати ті сектори економіки, які найбільше постраждали під час карантину, – культурний, транспортний і спортивний. На гроші, точніше сертифікат, отриманий за щеплення, людина зможе «придбати абонемент до спортзалу або фітнес-клубу, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або виставковий центр або купити квитки для подорожей усередині країни – на внутрішні або авіа-, залізничні перевезення».

Програма стартує 19 грудня

I діятиме не один місяць. До кінця року на неї планується виділити близько 3 мільярдів гривень. На початку наступного року на продовження проекту буде виділено таку саму суму.

Отримати гроші можна буде через додаток «Дія», а тим, хто не зареєстрований у додатку, або тим, хто не має смартфона, «держава забезпечить альтернативну можливість отримати тисячу гривень, зокрема літнім людям». Щоправда, при цьому президент не уточнив, звідки візьмуться гроші на оплату щеплень, якщо бюджет держави нагадує коротку ковдру – то на ноги не вистачає, то руки мерзнуть. Крім того, не завжди у пенсіонерів, особливо в сільській місцевості, є можливість відвідати кінотеатр або музей. Може, краще готівкою?

Тільки факт: понад 8 мільйонів людей

отримали дві дози вакцини станом на середину листопада, а до кінця року планують виділити 3 мільярди гривень. Тобто грошей на всіх не вистачить?

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні