Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЄвген Комаровський назвав головну відмінність коронавірусу від ГРВІ

Євген Комаровський назвав головну відмінність коронавірусу від ГРВІ

Этот материал также доступен на русском языке
Іноді коронавірус плутають з грипом або застудою. Справді, є деякі симптоми, які у цих захворювань схожі, але все ж таки це різні речі.

Євген Комаровський у програмі “Ранок з Україною” сказав, що при коронавірусі на другому тижні хвороби буває різке погіршення стану, на відміну від грипу.

Так, при ГРВІ хвороба набирає обертів буквально з перших днів і другого тижня пацієнт вже йде на поправку, чого не скажеш про COVID-19.

Втрата нюху характерна і для ГРВІ

Головне, що потрібно знати, – симптоми дуже схожі, особливо у перші дні захворювання. Але немає жодного симптому, який може бути лише при грипі та не з’явитися при коронавірусі.

Так, при коронавірусній інфекції дуже часто хворий втрачає нюх та смакові відчуття. Але все це можливо і в разі грипу. Тому при втраті нюху сказати зі 100% ймовірністю, що у людини коронавірус, не можна.

Коронавірус та ГРВІ лікують практично однаково

За словами кандидата медичних наук, і те, й інше – вірусна інфекція. За її наявності стандартні дії абсолютно однакові та не залежать від того, це грип чи коронавірус.

– Але у нас, як правило, немає ефективних противірусних препаратів, – сказав Євген Комаровський. – Тому ми маємо створити певні умови, щоб організм максимально швидко впорався з вірусом.

Тому якщо у вас з’явилися слабкість і нежить, болить горло, підвищилася температура, то лікар Комаровський радить тепло одягнутись, пити багато рідини, перебувати у приміщенні, де чисте та прохолодне повітря.

При високій температурі кандидат медичних наук радить вживати жарознижувальні засоби – «Парацетамол» або «Ібупрофен».

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні