П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаПільгиСубсидія: як забрати залишок?

Субсидія: як забрати залишок?

Этот материал также доступен на русском языке
Отримуєте субсидію у безготівковій формі та економно користуєтеся комунальними послугами? Тоді у вас напевно залишилися гроші, які можна витратити на власний розсуд. Щоб їх отримати, варто поквапитися.

Перевіряємо наявність залишку і рахунку

Споживачі, які минулого опалювального сезону користувалися субсидією в грошовій безготівковій формі, можуть отримати залишок заощаджених коштів. Після закінчення опалювального сезону залишки субсидії накопичуються на рахунку “Ощадбанку” для виплати житлової субсидії. Протягом півроку (з 1 червня по 20 грудня) ці гроші необхідно переказати на поточний рахунок, також відкритий у «Ощадбанку». Якщо до 20 грудня субсидіант не звернеться по залишки субсидії та не відкриє поточний рахунок для їх зарахування, кошти повернуться на рахунок Міністерства соціальної політики.

У зв’язку зі сказаним, управління соціального захисту рекомендують перевірити наявність актуального (чинного) рахунку в «Ощадбанку». Якщо такого немає – його необхідно відкрити. Якщо поточний рахунок було відкрито раніше і гроші на нього вже надійшли, банк мусив надіслати одержувачеві субсидії смс-повідомлення (за наявності інформації про номер мобільного телефону). За потреби уточнити інформацію про заощаджені кошти можна в управлінні соціального захисту населення.

Ідемо до банку

Своєю чергою, “Ощадбанк” пояснює, як можна вирішити питання з отриманням залишку субсидії.

  1. До 19 грудня відкрити рахунок у будь-якому відділенні «Ощадбанку».
  2. Попередньо записатися на прийом і взяти з собою паспорт та ідентифікаційний код. Процедура оформлення, обіцяють, займе лише 15 хвилин.

Зверніть увагу! Якщо на рахунку “Ощадбанку” значиться заборгованість, на нього не може бути перераховано залишок субсидії. У такому разі спочатку доведеться сплатити борг. Після погашення заборгованості залишок житлової субсидії буде автоматично зараховано до поточного рахунку протягом робочого дня.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні