П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаПільгиНерухомість і субсидія: є питання

Нерухомість і субсидія: є питання

Этот материал также доступен на русском языке
З травня цього року, як ми вже писали, змінилися правила призначення субсидій. Можливість користуватися допомогою держави на оплату комунальних послуг для багатьох стала недосяжною.

А все через величезну кількість обмежень. Наші читачі вже запитували щодо депозитів. Тепер у нашій пошті питання щодо нерухомості.

Як дарча впливає на субсидію?

«У 2011 році я оформила на дочку дарчу на свою квартиру. Хоча я, як і раніше, живу там, отримую субсидію та оплачую всі комунальні послуги. Дочка живе окремо у своєму домі. З травня цього року доньці відмовили у субсидії, бо буцімто вона власниця двох житлових приміщень. І донька, і зять – пенсіонери. Чи правомірно дочку позбавили субсидії?

Надія Криволапчук, м. Нова Каховка, Херсонська обл.

У Постанові Кабміну «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» №420 від 14 квітня 2021 року (в редакції від 22.05.2021 р.) йдеться про те, що особи, які протягом 12 місяців перед зверненням по держдопомогу отримали у власність квартиру (будинок), земельну ділянку, транспорт за договором дарування або у спадок мають право на призначення субсидії на загальних підставах.

Водночас наявність у власності більше одного житлового приміщення – квартири або будинку – є підставою для відмови у субсидії. Виняток із цього правила стосується випадків, коли:

– одна квартира (будинок) ташується на тимчасово окупованій території;

– одна квартира (будинок) ташується у сільській місцевості;

– обидві нерухомості – у сільській місцевості.

Якщо обидві житлоплощі у місті, субсидія не належиться. Очевидно, передбачається, що друга квартира (будинок) може негласно здаватися в оренду і, відповідно, давати додатковий дохід.

Підготовлено за допомогою Управління соціального захисту населення в Суворовському районі Одеси.

 До уваги

Нагадаємо, що під час подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні