Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'я5 ознак скорого інфаркту – як тіло повідомляє про загрозу?

5 ознак скорого інфаркту – як тіло повідомляє про загрозу?

Этот материал также доступен на русском языке
Основна причина підвищеної смертності – інфаркт, від нього щороку помирають понад 700 тисяч осіб. Дивно, але значної частини цих смертей могло й не статися.

За умови оперативного втручання фахівців і навіть звичайної профілактики.

Розповідаємо про п’ять важливих ознак наближення інфаркту, такі симптоми проявляються зазвичай за місяць до його початку.

Головні ознаки інфаркту

Людям із серцево-судинними захворюваннями треба звертати увагу на такі симптоми:

  • Раптовий біль у шлунку завжди свідчить про наявність серйозних проблем в організмі, незалежно від того, вживала людина їжу чи ні. Відчуття здуття і нудоти має насторожувати, біль зазвичай виникає перед нападом, може бути короткостроковим або повторюваним. За наявності больових відчуттів треба терміново викликати лікаря.
  • Проблеми з дихальною системою. Задишка виникає у людей зазвичай за 6 місяців до серцевого нападу, хоча багатьом здається, що цей симптом вказує на нестачу фізичних навантажень або перевтому. Слідкуйте за власним диханням, якщо у вас часто з’являється задишка, потрібно проконсультуватися з лікарем.
  • Втрата волосся. Раптове облисіння – один із головних показників високого ризику розвитку у людини серцево-судинних захворювань. Такий симптом проявляється зазвичай у людей віком від 35 років. Також втрата волосся пов’язана з високою концентрацією в організмі кортизолу – гормону стресу. І зрозуміло, що у разі пошкодження нервової системи чекати на щось хороше не доводиться.
  • Аритмія та тахікардія. Поява цих ознак безпосередньо пов’язана з наближенням проблем із серцем. Порушення серцебиття (аритмія) та підвищена частота серцевих скорочень (тахікардія) супроводжуються раптовою атакою і тривають протягом двох-трьох хвилин, при цьому спостерігаються запаморочення та втома.

Терміново зверніться до фахівця

  • Підвищене потовиділення – рання ознака наближення інфаркту. Причому підвищуватися потовиділення може в будь-який час доби, а супутні симптоми будуть аналогічними при захворюванні на грип, аж до підвищення температури тіла.
  • Якщо вранці ви помітили, що прокинулися на мокрих простирадлах, але при цьому не відчуваєте ознак застуди, терміново зверніться до фахівця.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні