Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаРізнеЯк захистити смартфон від прослуховування

Як захистити смартфон від прослуховування

Этот материал также доступен на русском языке
Мобільні програми стежать за користувачами смартфонів і прослуховують їхні розмови. Не всі знають, як позбутися цього і як перевірити свій смартфон на наявність сторонніх програм.

З чого почати?

Користувачам насамперед потрібно уважно ставитися до запитів від додатків щодо надання доступу до камери, мікрофону, контактів, фото та геолокації. Якщо програма безпосередньо не контактує з камерою або мікрофоном, то не потрібно зайвий раз надавати їй на це дозвіл. Зайдіть в налаштування свого смартфона та проаналізуйте, які мобільні програми можуть мати доступ до ваших даних.

Якщо ви не хочете, щоб вас прослуховували, обмежте доступ месенджерів до мікрофона та не використовуйте аудіоповідомлення. Також потрібно відмовитися від голосових команд для виконання функцій різних програм, оскільки вони аналізують всю інформацію, у тому числі ваші розмови.

Як зрозуміти, що ваш телефон прослуховують?

  • Акумулятор швидко розряджається. Якщо ви помітили, що ваш смартфон почав дуже швидко розряджатися, слід перевірити наявність у ньому програмного забезпечення, здатного відстежувати ваші дії.
  • Батарея перегрівається. Коли телефон просто лежить і ви не користуєтеся ним, але батарея перегрівається, це має насторожити.
  • Незвичайна активність гаджету. Якщо ви помітили, що телефон почав самостійно перезавантажуватися або на ньому саме собою вмикається підсвічування, треба перевірити пристрій на наявність у ньому сторонніх програм або мобільних програм.
  • Затримка під час вимкнення смартфона. Якщо ви натискаєте кнопку вимкнення телефону, але він не вимикається або робить це надто довго, це ознака того, що вас можуть прослуховувати.

Що робити, щоб уникнути прослуховування телефону

  • Не варто вказувати свій номер телефону у своєму обліковому записі в соціальній мережі. Це чудова зачіпка для тих, хто займається встановленням шпигунських програм.
  • Встановлюйте на своєму телефоні софт лише з легальних джерел – Google Play та AppStore. Так, це коштує грошей, зате у вас будуть набагато вищі шанси вберегти свій телефон від прослуховування.
  • Не забувайте про антивіруси. Регулярно перевіряйте свій телефон щодо можливого проникнення шкідливих програм.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні