П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіСША очима одеських журналістів: американська їжа

США очима одеських журналістів: американська їжа

Этот материал также доступен на русском языке
Журналістам “Одесской жизни” трапилася нагода побувати у Сполучених Штатах Америки. Ми вирушили на інший континент на стажування в межах “Української програми медіапартнерства”.

Дізнатися про особливості роботи та перейняти досвід колег ми змогли в столиці США — Вашингтоні, і невеликому містечку в штаті Вірджинія — Роанок.

І, звичайно, ми не могли не розповісти своїм читачам про те, що нас здивувало, вразило чи навіть розчарувало у США. Показуємо реальну Америку очима журналістів “Одесской жизни”.

Американські колеги чудово приймали нас: за кілька днів ми скуштували страв традиційної кухні різних країн світу: японської, бразильської, китайської і, звісно, ​​американської. В Америці величезні порції, тому щоразу виходячи з ресторанчика або кафе, ми обіцяли, що більше ніколи не їстимемо. Обіцянки, щоправда, так і не дотрималися, але кілька разів пропустили сніданок.

Колоритно, калорійно, кінематографічно

Якби мене попросили описати американську їжу трьома словами, то це було б: колоритно, калорійно, кінематографічно. Останнє звучить дивно щодо їжі, але в деяких місцях ловиш себе на думці, що вже була тут, а потім розумієш, що в голові виплив кадр з американського кіна.

Каву п’ють великими порціями та великими чашками
Кафе зі здоровими сніданками
Пончики (донати) – один із кулінарних символів США

Великі порції. Порції не просто великі, вони величезні. Однією такою порцією можна залишитися ситою на цілий день. До речі, це дуже просто. У кожному ресторані наприкінці трапези вам запропонують коробочку – забрати з собою те, що ви не змогли з’їсти. Не соромтеся так і зробити, тут це гаразд.

Великі упаковки. Якщо вам захочеться взяти трохи молока або невелику пачку пластівців для сніданку, доведеться побігати по магазину, щоб відшукати такі варіанти. І не факт, що ваші пошуки увінчаються успіхом. Тут у вжитку великі упаковки: каністерка молока, великий пакет тертого сиру, величезна пачка шоколадних батончиків. Наприклад, сир однієї відомої марки продається в Україні упакованим по три штучки, а в Америці – по десять.

За замовчуванням вода. Перше, що вам принесуть у кожному кафе та ресторані, – це вода. Вона буде у великій склянці та з льодом. Це абсолютно безкоштовно та дуже зручно. До речі, воду із крана можна пити. Вона не дуже смачна, але абсолютно безпечна. Крім того, у громадських місцях, наприклад, в аеропорту та офісах, часто можна бачити питні фонтанчики, де можна набрати воду у свою пляшку.

Кава відерцями. Якщо ви сподіваєтеся насолоджуватися хорошою кавою в Америці, потрібно пошукати місця. Про еспресо відразу забудьте, як і про звичні вам обсяги американо, — тут навіть найменше скидатиметься на відерце. Стандартний варіант кави в США – це фільтр кави, саме його вам запропонують у більшості кафе. І так, у жодному разі не беріть його в Starbucks, там він жахливий. Starbucks хороший кавовими коктейлями.

Інформативні упаковки. Упаковки тут просто чудові. На них зазначена не лише калорійність продукту, кількість білків, жирів та вуглеводів, а й кількість доданого цукру та натрію – елементів, які ВООЗ рекомендує контролювати у своєму раціоні. Тому якщо уважно читати етикетки, це допоможе компенсувати розмір порцій та величезні упаковки і не приїхати зі США із зайвими кілограмами.

Валя Чабанова

Фото авторки

“Одесская жизнь”

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні