Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаСтаттіЯк працюють банки і поштові відділення у «червоній» зоні?

Як працюють банки і поштові відділення у «червоній» зоні?

Этот материал также доступен на русском языке
Дедалі більше областей входить до «червоної» зони карантину. І як наслідок, у нашому розміреному житті з'являється дедалі більше обмежень. Особливо для тих, хто досі так і не прищепився.

У «червоних» зонах вже обмежено роботу непродовольчих магазинів та більшості інших установ. А як працюватимуть банки і поштові відділення, чи зміняться умови отримання пенсій і оплати комуналки?

Продовжують свою роботу в колишньому режимі

Обмеження для різних карантинних зон встановлюються згідно з постановою Кабінету Міністрів №1236 від 9 грудня 2020 року*. І, відповідно до цього документа,у разі потрапляння регіону або населеного пункту до «червоної» зони банки і поштові відділення можуть продовжувати свою роботу в колишньому режимі. Для них – так само, як для продовольчих та зоомагазинів, аптек, СТО та АЗС без зон харчування – обмеження на діяльність поки що не вводяться.

Крім того, на банки і поштові відділення не поширюються вимоги стовідсоткового вакцинування працівників та пред’явлення відвідувачами ковід-сертифікатів або негативних результатів ПЛР-тестів.

Цю інформацію підтвердили в Ощадбанку, ПриватБанку, Укрпошті та Новій пошті.

 Головна умова – перебувати у масках

Таким чином, у «червоній» зоні карантину в банках та поштових відділеннях можна буде безперешкодно отримати пенсію, посилку або сплатити комуналку. Головна умова – перебувати в приміщеннях установ у масках, які повністю закривають органи дихання, та дотримуватися соціальної дистанції.

*«Про встановлення карантину та введення обмежувальних протиепідемічних заходів з метою попередження поширення на території України гострого респіраторного захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2»

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні