Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яІмунолог розповів, кому треба робити третє щеплення від коронавірусу

Імунолог розповів, кому треба робити третє щеплення від коронавірусу

Этот материал также доступен на русском языке
Для кращого імунітету і опірності організму українцям потрібно буде вводити бустерну дозу через 28 днів після другої дози щеплення.

Три дози щеплення від коронавірусу

Названо категорії людей, які повинні отримати третє щеплення від коронавірусу. Про це повідомив голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій.

Бустерну дозу рекомендують онкохворим людям. Її потрібно буде вводити мінімум через 28 днів після другої дози. Рекомендації направили до Міністерства охорони здоров’я.

Не плутати бустерну дозу з ревакцинацією

Водночас голова групи Федір Лапій просить розрізняти поняття бустерної дози і ревакцинації. Імунізуватися двома дозами знову радять медикам і працівникам інтернатних установ. Ревакцинацію слід робити не менше ніж через півроку після першої вакцини.

– Додаткова доза вводиться в рамках первинної вакцинації для осіб, які погано відповідають на дві дози. Це онкохворі, пацієнти, що вживають препарати, які пригнічують роботу імунної системи. І для них ми проголосували чітко – рекомендувати Міністерству охорони здоров’я дозволити використовувати тридозну вакцинацію, – розповів Лапій.

Читайте також за темою «коронавірус в Україні»:

Джерело: www.5.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні