Середа, 25 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОвочева підлива, яка здатна перетворити звичайну страву на розкішний делікатес

Овочева підлива, яка здатна перетворити звичайну страву на розкішний делікатес

Этот материал также доступен на русском языке
З вдалими підливами можна подавати на сніданок, обід, вечерю один і той самий гарнір, але завдяки соусу ніхто й не здогадається про це.

Овочева підлива

Корисна, дієтична та смачна універсальна овочева підлива підійде до будь-якого гарніру: до круп, картоплі, макаронів. Така підлива облагородить і м’ясні страви, додасть їм соковитості.

Робиться з найпростіших інгредієнтів – овочів з додаванням звичних спецій, і як загусник – борошно цільнозернове.

Інгредієнти

Морква – 1 штука, цибуля – 1 штука, помідор – 1 штука, перець болгарський – 1 штука, борошно – 1 столова ложка з гіркою, молоко – 1,5 склянки, зелень кропу або петрушки, перець чорний мелений і сіль – за смаком.

Приготування

  • Дрібно нарізати цибулю, помідор і болгарський перець, моркву почистити і натерти на крупній тертці.
  • Обсмажити цибулю на олії, потім додати моркву, помідори та болгарський перець.
  • Смажити все разом 2-3 хвилини, потім накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.
  • Додати столову ложку борошна з гіркою, добре перемішати й обсмажувати 1-2 хвилини.
  • Влити молока, додати рубану зелень, чорний перець і сіль за смаком.
  • Довести підливу до кипіння і дати покипіти кілька хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні