Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: пісна грибна підлива врятує будь-який банальний гарнір

Готуємо смачно: пісна грибна підлива врятує будь-який банальний гарнір

Этот материал также доступен на русском языке
Грибна підливка, навіть пісна – оригінальна страва, яка спокійно може замінити м'ясо. Соус виходить досить ситний та дуже смачний і його можна спокійно подавати навіть на святковий стіл.

Пісна грибна підлива

До будь-якого гарніру: будь-то макарони, пюре з картоплі або розсипчасті каші відмінно підійде грибна підлива, приготована зі звичайних, магазинних печериць. Таку підливу багато хто любить їсти в самостійному вигляді, просто з хлібом. Підлива виходить насиченою, з яскраво відчутним грибним смаком і надзвичайно смачною.

Готується вона абсолютно не складно та швидко, на сковороді. Якщо замість води ви використовуватимете грибний бульйон, особливо зварений з лісових грибів, підливу вийде нереально ароматною.

Спробуйте приготувати і ці пісні страви:

Інгредієнти:

Печериці – 100 грамів, цибуля – 1 штука, овочевий бульйон – 0,5 літра, соєвий соус – 2 столові ложки, пшеничне борошно – 2 столові ложки, маргарин або рослинна олія, приправи, сіль та перець – за смаком.

Приготування:

  1. У великій сковороді розтопити маргарин або розігріти олію, додати нарізані цибулю та гриби.
  2. Обсмажити протягом 1-2 хвилин на сильному вогні. Зменшити вогонь до середнього, влити в сковороду овочевий бульйон та соєвий соус.
  3. Поступово всипати в бульйон борошно, постійно помішуючи.
  4. Готувати підливу при повільному кипінні протягом хвилини, щоб вона загуснула.
  5. При постійному помішуванні додати до соусу приправу, сіль та мелений перець.
  6. Готувати на дуже маленькому вогні протягом декількох хвилин до повного загусання соусу.

Подати з будь-яким гарніром.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні