П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦя підлива ідеально підійде до будь-якого гарніру: найпростіший рецепт із звичайних інгредієнтів

Ця підлива ідеально підійде до будь-якого гарніру: найпростіший рецепт із звичайних інгредієнтів

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть найпростіший гарнір може стати справжнім шедевром, якщо подати його з підливою. Але підлива має бути ідеальною. Про те, як її приготувати, підказали досвідчені господині.

Зазвичай для приготування підливи господині використовують звичайні інгредієнти, які є на кожній кухні.

Спочатку потрібно взяти сковороду з високим бортиком. Поставити її на плиту. Перевага підливи полягає в тому, що для її приготування потрібні найпростіші продукти, які є на кожній кухні. Як тільки сковорода трохи розігріється, потрібно розтопити шматочок вершкового масла, 30 г точно вистачить, потім додаємо кілька ложок соняшникової олії. Всипаємо дві столові ложки борошна, борошно не повинно підгоріти або взятися в грудочки, помішуючи, вливаємо 150 мл води.

Далі вводимо 2 столові ложки томатної пасти і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

Через 1-2 хвилини додаємо три столові ложки сметани, перемішуємо, солимо, перчимо і за бажанням додаємо 1 лавровий лист і 0,5 чайної ложки сушеного часнику.

Дивимося, щоб у підливи була потрібна консистенція. Якщо соус вийшов густим, можна додати ще трохи води.

Таку підливу можна сміливо подавати до будь-якого гарніру, але якщо ви не звикли до соусів без м’яса. Тоді можна додати заздалегідь відварене та порізане на невеликі шматочки м’ясо. Обов’язково воно повинне пару хвилин проваритись у підливі, щоб насититися її ароматами.

До речі, така підлива ідеально підійде для котлет та тефтелів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні