П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо все з кавуна: взимку гадатимемо, з чого зварене варення

Готуємо все з кавуна: взимку гадатимемо, з чого зварене варення

Этот материал также доступен на русском языке
Сезон кавуна розпочинається саме у серпні. На початку місяця навіть відзначають День кавуна.

Ця ягода містить антиоксидант лікопін, вітаміни С і А, які захищають клітини та підтримують імунну систему. Він покращує кровообіг і здоров’я серця.

Низька калорійність, високий вміст води та клітковина допомагають нормалізувати травлення. А ще з кавуна виходять дуже смачні страви.

Кавунове варення

Варення зберігає природний освіжаючий смак і аромат кавуна, воно виходить корисним, некалорійним та має приємний фруктовий смак.


Інгредієнти

Мʼякоть кавуна — 1 кілограм, цукор — 700 грамів, лимон — 1 штука, вода — 1 склянка, ванільний цукор — за бажанням (1 чайна ложка).

Приготування

  • Мʼякоть кавуна очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними шматочками.
  • У каструлі зʼєднати цукор і воду, довести до кипіння, помішуючи до повного розчинення цукру.
  • У гарячий сироп додати шматочки кавунової мʼякоті. Перемішати і довести до кипіння.
  • Зменшити вогонь до мінімуму і варити варення, періодично помішуючи, 45-60 хвилин, поки шматочки кавуна не стануть прозорими, а сироп не загусне.
  • Лимон нарізати тонкими шматочками, видалити кісточки і додати у варення за 10-15 хвилин до закінчення варіння.
  • Якщо використовуєте ванільний цукор, додати його наприкінці варіння.

Перевірити готовність варення, капнувши трохи на блюдце і залишивши остигати. Якщо крапля не розтікається, варення готове.

Розлийте гаряче варення по стерилізованих банках, закрийте кришками і дайте охолонути.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні