Літній час – найкращий час для приготування різних десертів із полуниці. Сьогодні пропонуємо приготувати смачний, повітряний десерт — полуничний чизкейк. Готується він без випікання, тому — максимально просто.
Раніше ми розповідали, як приготувати морозиво з полуниці та бананів.
Інгредієнти:
- цукрове печиво — 200 г;
- полуниця — 300 г і трохи для прикрашання;
- вершкове масло кімнатної температури — 100 г;
- вершкове масло — 100 г;
- кисломолочний сир — 700 г;
- сметана 20% — 100 г;
- цукор — 5 ст. ложок;
- ванільний цукор — 10 г.
Приготування:
- За допомогою блендера перебиваємо печиво у крихту. Можна також покласти його між двома листами пергаменту та розфарбувати качалкою.
- У подрібнене печиво додаємо розм’якшене або розтоплене масло і перемішуємо до однорідності.
- Вистилаємо форму пергаментом і викладаємо туди наше тісто, утрамбовуючи його руками або за допомогою склянки. Ставимо форму в холодильник на 1 годину, щоб корж затвердів.
- У блендері перебиваємо кисломолочний сир, 100 г масла кімнатної температури, сметану, цукор, ванільний цукор та полуницю.
- Сирно-ягідну масу викладаємо на наш корж і розрівнюємо за допомогою лопатки.
- Ставимо чизкейк у холодильник на 3-4 години, а краще на ніч. Готовий чизкейк прикрашаємо тонкими слайсами полуниці.
Вас також можуть зацікавити новини:
Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року нараховані неправильно (відео)