П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаСпоживачЯкі печериці не можна їсти: скористайтеся корисними порадами фахівців, щоб не постраждати

Які печериці не можна їсти: скористайтеся корисними порадами фахівців, щоб не постраждати

Этот материал также доступен на русском языке
Вважається, що печериці, вирощені промисловим способом, абсолютно нешкідливі і їх можна їсти навіть сирими.

Печериці – одні з найпоширеніших і найпопулярніших видів грибів у світі. У грибів унікальний смак, а також можливість універсального застосування у кулінарії. Все це робить їх невід’ємною складовою різноманітних страв.

Печериці також приносять велику користь, є багатими джерелами поживних речовин, що сприяють покращенню здоров’я.

Вважається, що печериці, вирощені промисловим способом, абсолютно нешкідливі і їх можна їсти навіть сирими.

Але треба врахувати, що гриби мають бути з’їдені вчасно, доки вони не встигли зіпсуватися.

Які печериці не можна їсти?

  • Свіжі гриби мають білий або трохи рожевий відтінок, вони є пружними і досить твердими. А слизькі на дотик гриби вказують на гнильні процеси.

  • Плівка між ніжкою та капелюшком має бути білою та щільною. Якщо плівка пошкоджена, значить, гриб був зрізаний давно.

  • У молодих і щойно зрізаних печериць капелюшок опуклий, гладкий або трохи з «лускою»;

  • Гриби з жовтими, коричневими або чорними плямами краще викинути. А якщо капелюшок плоский і великий, то гриби вже «постаріли» і їсти їх небажано.

  • Темні та пухкі пластини під капелюшком гриба говорять про його зіпсованість.

  • Якщо зрізи ніжок у грибів темні та сухі, то такі печериці, швидше за все, зіпсовані, про це також свідчить запах вогкості та гнилі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні