М’ясні їжачки з рисом
Інгредієнти
Фарш м’ясний – 450 грамів, рис – 60 грамів, цибуля – 2 штуки, яйця – 1 штука, часник – 1-2 зубчики, томатна паста – 2 столові ложі, борошно – 1 столова ложка з гіркою, вода – 350 грамів або бульйон, сіль та цукор – за смаком.
Приготування
- У блендер помістити очищену і розрізану на кілька частин цибулю, часник, додати грамів 30-50 води і подрібнити.
- У миску до фаршу помістити подрібнені овочі разом з водою, вбити яйце, викласти рис (замочений у холодній воді), поперчити і посолити. У фарш можна додати прянощі або приправу.
- Все добре перемішати до утворення однорідної в’язкої маси.
- Сформувати невеликі тефтелі круглої форми і викласти у звичайну каструлю щільно одна до одної.
- Розмішати борошно з томатною пастою так, щоб не було грудок.
- Розбавити соус водою або бульйоном. Додати трохи солі, перцю та цукру.
- Залити м’ясні їжачки з рисом отриманим соусом, вони мають лише трохи виглядати.
- Довести до кипіння і варити на маленькому вогні під закритою кришкою приблизно 25 хвилин.
За бажанням, до соусу можна додати сметану.