П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКулінарні традиції Різдва та новинки: готуємо незвичайні кульки з оселедцем

Кулінарні традиції Різдва та новинки: готуємо незвичайні кульки з оселедцем

Этот материал также доступен на русском языке
На Різдво збираються всією родиною, і у святковий вечір хочеться порадувати та здивувати близьких чимось незвичайним, смачним та красивим.

Кульки з оселедцем

Інгредієнти

Твердий сир – 250 грамів, морква – 2 штуки, буряк – 2 штуки, курячі яйця – 5 штук, філе оселедця – 1 штука, часник – 2-3 зубчики, волоські горіхи – жменя, майонез – за смаком.

Приготування

  • Відварити яйця круто і остудити.
  • Буряк та моркву відварити до м’якості, очистити і натерти на середній тертці.
  • Твердий сир також натерти на середній тертці.
  • Охолоджені яйця очистити і розділити на білки та жовтки. Яєчні білки натерти на середній тертці, а жовтки розім’яти виделкою.
  • Волоські горіхи дрібно порубати, часник пропустити через прес.
  • До буряків додати 50 грамів тертого сиру, половину подрібненого часнику, дві третини подрібнених жовтків і одну столову ложку майонезу. Усі інгредієнти перемішати.
  • До тертої моркви додати 50 грамів тертого сиру, подрібнені волоські горіхи і яєчні білки, майонез і решту часнику і перемішати.
  • Філе оселедця нарізати на невеликі шматочки.
  • Столовою ложкою трохи набрати бурякової та морквяної маси і сформувати з кожної коржик. У центр додати по шматочку оселедця і сформувати кульку, закриваючи начинку.
  • Половину морквяних колобків обваляти в решті жовтка, а бурякових – у тертому сирі.

Викласти закуску на блюдо і посипати рубаним кропом.

 Приготуйте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні