П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо приготувати на Різдво: різдвяний трайфл - вражаємо уяву та смакові уподобання

Що приготувати на Різдво: різдвяний трайфл – вражаємо уяву та смакові уподобання

Этот материал также доступен на русском языке
На Різдво закінчується строгий піст і, крім куті, узвару, вінегрету, на столі з'являються скоромні страви: голубці, холодець, котлети, битки.

Ми пропонуємо вам урізноманітнити різдвяне меню і здивувати своїх рідних незвичайними рецептами.

 Різдвяний трайфл

Інгредієнти

Для бісквіту: яйця – 2 штуки, борошно – 50 грамів, цукор – 70 грамів, какао-порошок – 1 столова ложка, розпушувач – 0,5 чайної ложки;
для крему: сметана – 350 грамів, вершки – 2 столові ложки, шоколад – 85 грамів, джем або варення – за смаком.

Приготування

  • Борошно просіяти з розпушувачем і какао-порошком.
  • Яйця збити з цукром до пишної маси, додати борошно з какао і перемішати на низьких оборотах міксера.
  • Перелити тісто в невелику форму для випікання і поставити у духовку, розігріту до 180 градусів.

Випікати бісквіт до готовності 20-30 хвилин.

  • Шоколад розламати на шматочки і перекласти у миску, додати вершки.
  • Розтопити шоколад на плиті на огрівнику або в мікрохвильовій печі. Добре перемішати, охолодити, а потім поставити у холодильник на 2-3 години, шоколад має загуснути.
  • У сметану додати загуслий шоколад і збити міксером.

У келихи викласти шарами шоколадний бісквіт, крем, варення або джем за смаком.

Келихи накрити і поставити десерт у холодильник на 2-3 години для просочення.

Готовий десерт прикрасити кольоровою присипкою (як паски) або тертим шоколадом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні