Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЯк перевести пенсію в інший банк: покрокова інструкція

Як перевести пенсію в інший банк: покрокова інструкція

Этот материал также доступен на русском языке
Понад 8 мільйонів українських пенсіонерів отримують соціальні виплати на банківську картку і лише близько двох мільйонів віддають перевагу поштовому сервісу. Це не дивно, адже безготівкові методи зручні та безпечні.

Проте інколи трапляється, що обраний банк не задовольняє потреби пенсіонера, тому він шукає альтернативу. Розповідаємо, як перевести пенсію в інший банк і чому це вигідно для ощадливого українця на прикладі пропозицій від Райф-банку.

Вибір банку та відкриття рахунку

Райффайзен Банк увійшов в трійку найпопулярніших фінустанов для отримання державних виплат – його пенсійна картка є у 4% українських пенсіонерів. Цей фінансовий продукт приваблює практичних літніх людей через вигідні умови, наприклад:

  • золота пенсійна картка дає право на кешбек за купівлю деяких товарів;
  • картка АТБ від Райф-банку пропонує знижки на сотні продуктів харчування;
  • Fishka дозволяє заощаджувати на заправці автомобіля та обслуговуванні у магазинах-партнерах, тощо.

Крім цього, Райффайзен Банк пенсіонери зазвичай обирають через безкоштовне обслуговування рахунку, можливість знімати готівку без комісії та безпечно оплачувати послуги онлайн. В установі можна досить швидко відкрити рахунок для отримання соціальних виплат. Ретельно ознайомтесь з умовами та тарифами на новій картці, адже від цього залежить які додаткові знижки або кешбек ви зможете отримати.

Взаємодія з Пенсійним фондом

Після відкриття рахунку в новій фінустанові важливо оперативно повідомити Пенсійний фонд про зміну реквізитів для виплат. Це можна зробити у найближчій філії ЦНАПу, або через онлайн-сервіси. Портал електронних послуг ПФУ дозволяє передавати інформацію дистанційно, але лише тим, хто має кваліфікований електронний підпис. Ви можете або отримати його, або звернутись до спеціалістів особисто. Проте у Райффайзен Банку вас можуть звільнити від відвідування держустанов. Просто залиште відповідну заяву співробітнику і банк самостійно передасть її у фонд.

Пам’ятайте, що в разі будь-яких змін, наприклад, переїзду в інше помешкання або при оновленні контактних даних, вам також необхідно повідомляти про це у ПФУ.

Перед тим, як перевести пенсію в інший банк, зауважте, що наступна виплата може зайти ще на старий рахунок. Процедура переводу інколи потребує деякого часу, тому вірогідно, що щонайменше одну пенсію ви отримаєте на стару картку.

Обов’язкові дії після переводу

Після завершення всіх бюрократичних процедур та отримання перших виплат на нову картку, необхідно зберегти всі документи, що посвідчують переведення до іншого банку.

За можливості встановіть мобільний додаток у смартфон – він дасть детальну інформацію про рух коштів, витрати, поточні тарифи для вашої картки та інші фінансові дані. Також тут вам буде зручно сплачувати комунальні послуги, інтернет чи мобільний зв’язок, пересилати гроші дітям чи онукам або робити замовлення онлайн.

А у випадку втрати чи крадіжки картки за допомогою застосунку ви легко заблокуєте доступ до рахунку, щоб зберегти свої накопичення.

Якщо ви маєте смартфон чи інший девайс з функцією безконтактної оплати, вам буде зручно розраховуватись в магазинах. Це дозволить вам лишати пластик вдома, проте не обмежувати себе у використанні грошей.

Тож якщо ви хотіли змінити фінустанову, але не знали, як перевести пенсію в інший банк, тепер ви маєте повну інструкцію і можливість в майбутньому витрачати свої кошти з задоволенням і користю.


*на правах реклами

Нове на сайті