Тваринні білки потрібно замінити на бобові і, по можливості, не забувати вживати рибу.
Плов з булгуром і сухофруктами
Інгредієнти
Булгур – 250 грамів, морква – 1 штука, цибуля – 2 штуки, часник – 1 головка, суміш сухофруктів (родзинки, курага, чорнослив) – 200 грамів, олія – 100 мілілітрів, вода – 300 мілілітрів, спеції (зіра, куркума і сіль) – за смаком.
Приготування
- Сухофрукти залити окропом на кілька хвилин, потім обсушити паперовим рушником.
- Почистити і нарізати моркву та цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Додати сухофрукти і смажити ще 3-5 хвилин.
- Тепер додати у сковороду воду і спеції за смаком. У центр поставити очищену головку часнику і готувати 15 хвилин на повільному вогні, а потім прибрати часник.
- Булгур промити і викласти на овочі та сухофрукти, додати ще 300 мілілітрів гарячої води і довести до кипіння.
Розмішати плов і готувати ще 20-30 хвилин на повільному вогні.