Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧим корисний чорний шоколад для людей похилого віку?

Чим корисний чорний шоколад для людей похилого віку?

Этот материал также доступен на русском языке
Сучасні дослідження показали, що гіркий шоколад приносить організму неабияку користь.

До його складу входять вітаміни групи B, магній, кальцій, калій та залізо. Крім того, шоколад – джерело антиоксидантів, зокрема теоброміну, який покращує діяльність мозку у людей похилого віку.

Також гіркий шоколад стабілізує рівень холестерину в крові, завдяки чому покращується захист від небезпечних судинних патологій – інфарктів, інсультів, атеросклерозу, що є дуже важливим для людей зрілого віку.

Шоколад допоможе впоратися з депресією та зберегти гарний настрій

Є у чорного шоколаду і ще одна особливість, яка дуже важлива у наш неспокійний час. Лише кілька шматочків гірких ласощів допоможуть впоратися з депресією та зберегти гарний настрій.

При цьому слід пам’ятати, що навіть найкорисніший продукт при непомірному споживанні може стати шкідливим. Щоб гіркий шоколад приніс користь, його потрібно їсти лише у першій половині дня і не більше 2-3 шматочків. Увечері від нього краще відмовитися через кофеїн, що міститься в ньому.

***

Майте на увазі, у літньому віці для підвищення імунітету потрібно вживати природні біостимулятори: кисле молоко, мед, риб’ячий жир, свіжу капусту усіх видів, плоди шипшини, чорну смородину, малину та обліпиху.

***

Тримайте вдома всі важливі ліки – нехай вони будуть під рукою і не знадобляться, ніж вони будуть потрібні, але не знайдуться у вашій домашній аптечці. І позбавляйтеся ліків, у яких закінчився термін придатності.

Рецепти наших читачів: серцю допоможе шоколад

«Моя робота була пов՚язана з великими психоемоційними навантаженнями. Від цього страждало серце. Одного разу із розмови з колегою дізналась про можливості гіркого шоколаду – зменшує ризики захворювань серця. Для цього достатньо з’їдати 2-3 шматочки на день. Тому додала його до свого раціону. І ось вже протягом семи років я його не змінюю.

Не дивуйтесь. Адже тому, що гіркий шоколад корисний для серця, є і наукові підтвердження. Так, вчені Аквільського університету також проводили дослідження, в ході якого давали піддослідним по 100 грамів шоколаду протягом 15 днів та заміряли їх кров’яний тиск.

У ході експерименту тиск піддослідних нормалізувався, а кровообіг покращився. Відповідно, помірне споживання гіркого шоколаду можна розглядати як профілактику хвороб серця та атеросклерозу.

Ірина Петрова, Одеська область»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні