Салат “Варежки Снігуроньки” точно вразить своєю незвичністю.
Продукти:
1,5 склянки відвареного рису;
200 г відвареного курячого філе;
1-2 цибулини;
1-2 яблука;
3 варені яйця;
100 г твердого сиру;
майонез – за смаком;
гранат для оздоблення;
капуста червонокачанна для фарбування яєчного білка.
Приготування:
- Викласти на блюдо рис у формі рукавичок, розрівняти і трохи змастити майонезом.
- Куряче філе нарізати кубиками. Викласти його поверх рису і знову змастити майонезом.
- Цибулю подрібнити, ошпарити окропом і промити холодною водою, якщо цибуля не гірка, то можна цього не робити. Викласти цибулю поверх філе. Цибулю змастити майонезом.
- Нарізати кубиками очищене яблуко, викласти зверху цибулі і знову змастити майонезом. Майонез потроху викладати.
- Яйця розділити на білки та жовтки, натерти окремо на тертці. Поверх яблука викласти жовтки та змастити тонким шаром майонезу.
- Червонокачену капусту перекрутити в комбайні, якщо в ній мало соку, додати пару столових ложок води. Відцідити отриману рідину та полити нею натерті білки. Вони забарвляться у блакитний колір.
- Викласти верхню частину рукавичок забарвленими білками. Майонез намалювати сніжинки.
- Низь рукавичок посипати натертим твердим сиром і прикрасити рукавиці гранатовими зернами.
та зернами.