Розробник стверджує, що новий продукт дасть західним споживачам нове відчуття смаку. Адже зазвичай огірок сприймають як інгредієнт салатів або закусок.
Овочева їжа, зокрема зелені салати, шпинат і капуста, здобувають дедалі більшу популярність серед споживачів на тлі зростання попиту на веганське харчування.
Дослідження, проведені Rijk Zwaan, показують, що дуже рідко західні споживачі використовують традиційні огірки у смажених стравах – головним чином через високий вміст вологи, недостатню жорсткість та втрату смаку під час приготування.
Найчастіше огірки проходять термічну обробку в Азії. Деякі споживачі та азійські кухарі в Європі намагалися вирішити проблему смажених огірків, видаливши серцевину традиційних сортів овочів, але результати у кращому разі виявилися посередніми.
Новий гібрид можна смажити без видалення серцевини. Перед тим як представити новий сорт Wokcue, голландці провели великі споживчі дослідження, щоб перевірити продукт. Під час одного зі смакових тестів близько 100 споживачів попросили оцінити смажені страви, що містять Wokcue, та такі ж страви з традиційними огірками. Звичайно, інноваційний гібрид отримав високі бали за твердість і соковитість.
Читайте також: