Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаДачаКалендар робіт у саду на грудень

Календар робіт у саду на грудень

Этот материал также доступен на русском языке
Роботи у грудні в саду чимало. Але, як і на городі, ваше головне завдання – снігозатримання. Щойно з'явиться перший сніжок, намагайтеся згрібати його (підгортати) у пристовбурні кола плодових дерев, особливо молодих.

Теплої снігової шубки потребують також троянди і взагалі всі декоративні кущі.

Після великих снігопадів обтрушуйте сніг з дерев і кущів. При виявленні обламаних гілок видаляйте їх. Якщо снігу немає, утепліть пристовбурні круги листям, гілками, будь-яким матеріалом, що дихає. Захистіть стовбури та низько розташовані від землі гілки дерев від гризунів (мишей, зайців). Для цього молоді деревця обв’язують спеціальною сіткою, панчохами та іншими матеріалами, що годяться для цього. Слід також утрамбовувати сніг навколо дерев.

Зніміть з гілок дерев муміфіковані плоди, щоб уникнути поширення грибкових захворювань та шкідників, що сидять усередині таких плодів.

Ще не запізно побілити стовбури та нижні гілки дерев, щоб уберегти кору від весняного сонця та сонячних опіків, а також від міцних морозів, які можуть її пошкодити. На відро води потрібно взяти 2-3 кг негашеного вапна та 0,5 кг глини, розмішати і додати 100 г розігрітого клею.

Поставте на грядки із суницею та полуницею снігозатримуючі щити, накрийте посадки торфом та лапником.

Наріжте живці плодових дерев для підщепи і прикопайте їх. Збудуйте годівниці для птахів. Синичці підійде несолоне сало, нанизане на гачок, іншим птахам – сире насіння, крупи, бездріжджовий хліб.

І ще, якщо дерева в саду в цей сезон дуже хворіли на хлороз, їх потрібно обприскати розчином сірчанокислого цинку — 100 г на 10 л води.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що село на Херсонщині атакують дикі кабани.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні