Мікрозелень для саджання вона вирощує у спеціальних лотках. Агротехніку вирощування разом із чоловіком вивчали вдома.
– На кухні вчилися, намагалися вирощувати мікрозелень. Щось замочували в якісь лоточки, – поділилася фермерка.
Наразі Леся Дячок вирощує мікрозелень в орендованому приміщенні площею 70 квадратних метрів.
– Нині ми вирощуємо суто українські рослини, які люди знають, як застосовувати. Це, наприклад, горох, соняшник, гречка, пшениця, редька зелена та рожева, капуста двох видів – зелена та фіолетова, кінза, розторопша, – зазначає фермерка.
У своєму господарстві мешканці Хмельницької області обробляють 12 культур мікрозелених.
– З мікропшениці почали виробляти сік Вітграсс, дехто вважає, що це спеціальний сорт пшениці, з якої можна робити напій. Але насправді це сік із зелених пагонів пшениці, який науково так і називається – “вітграс”, – поділилася Леся Дячок.
Нещодавно на конкурсі підприємців за друге місце фермери здобули 125 тисяч гривень. За ці гроші сім’я планує купити додаткове обладнання для виготовлення соку з мікрозелені.
Читайте також:
- В Одеській області виробляють пастилу та родзинки з винограду
- Чим підживити малину перед зимівлею
- Як розпізнати кільцеву гниль картоплі та як з нею боротися?
Джерело: suspilne.media