Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаСтатті7 новорічних традицій різних країн світу

7 новорічних традицій різних країн світу

Этот материал также доступен на русском языке
До Нового року щоразу ми намагаємося придумати щось нове і цікаве: прикрашаємо будинок, оновлюємо інтер'єр, купуємо подарунки, продумуємо меню.

І щороку це свято хочеться відзначити так, щоби було незвичайно і запам’яталося надовго. Ми святкуємо зустріч з новим роком за своїми традиціями та пропонуємо познайомитись із забавними новорічними звичаями різних країн.

Шотландія

Шотландці у новорічну ніч підпалюють бочки з дьогтем та котять їх вулицями міста. Таким чином спалюють старий рік та очищають дорогу до нового. По дорозі на новорічну вечерю до шотландця необхідно взяти з собою куточок, щоб кинути його в осередок господаря. Так шотландці бажають удачі у новому році.

Італія

Італійці відрізняються палким темпераментом, і новорічні традиції у них такі яскраві й галасливі. Наприклад, в Італії заведено викидати з вікон непотрібні речі у новорічну ніч. І хоча від цієї традиції останнім часом відмовляються через високу травмонебезпечність, але якщо у святкову ніч на вулиці прямо перед перехожим упаде крісло — ніхто не здивується. Так італійці приваблюють успіх у новому році. І звичайно, весь цей процес супроводжується шумом — піснями, криками і феєрверками.

Аргентина

Ще одна країна, мешканці якої люблять викинути щось у вікно,— Аргентина. В останній робочий день року аргентинці прощаються зі старим роком і викидають старі календарі, квитанції, бланки, звіти та інші непотрібні документи. Тротуари швидко покриваються товстим шаром паперу, який потім, звичайно, забирають.

Японія

Ми звикли прикрашати вдома ялиновими гілками, сніжинками, мішурою. А в Японії до Нового року заведено прикрашати будинки бамбуковими граблями. Японці вважають, що якщо в новорічну ніч у будинку немає граблів, то не буде чим загребувати щастя. А ще перші секунди нового року японці зустрічають гучним сміхом. Вони вірять, що так рік буде веселим та радісним.

Данія

Данці напередодні Нового року б’ють посуд об двері друзів. Чим більше уламків залишиться на ганку, тим більше друзів у господарів будинку. Разом з числом уламків зростає і кількість удачі наступного року. За традицією посуд потрібно жбурляти об двері з розмаху, але щоб уникнути травм і псування будинку, останнім часом звичай трохи змінився. Зараз данці заздалегідь б’ють тарілки, а уламки висипають на ганок сусідів

Ірландія

Напередодні свята ірландці широко відчиняють вхідні двері своїх будинків, щоб будь-який гість міг зайти. Його садять на почесне місце за новорічним столом та пригощають вином. Гість має зайти до будинку через передні двері, а вийти через задні. Ірландці вірять, що це приваблює успіх.

Куба

Напередодні Нового року на Кубі наливають воду у всі посудини: гуртки, тази, цебра та каструлі. Кількість води відповідає тому, що, на думку людини, гріхів він скоїв за рік. Після опівночі воду виливають за поріг. Для кубинців ця традиція символізує очищення від вад.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні