Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯкий документ просто необхідний під час повірки лічильника газу, інакше доведеться платити...

Який документ просто необхідний під час повірки лічильника газу, інакше доведеться платити штраф

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні відновлено повірку лічильників обліку комунальних послуг. Багато українців бояться «накручених» показань та штрафів. Але є одне важливе правило, яким не можна нехтувати.

Докладніше про те, як захистити свої права при повірці лічильника газу розповіли у виданні ГазПравда.

За словами експертів, до початку демонтажу лічильника газу представник облгазу має провести попередній огляд щодо відсутності механічних пошкоджень та ознак несанкціонованого втручання у його роботу, перевірити наявність та цілісність пломб, стан різьбових з’єднань, наявність відбитків перевірочного тавра. Все це має проводитись у присутності господаря будинку чи квартири.

Результати такого огляду та поточні показання лічильника обов’язково фіксуються в Акті про демонтаж лічильника.

Цей Акт складається у двох примірниках, один зберігається у споживача, інший залишає облгаз. Отже, цей Акт споживачеві необхідно зберігати до завершення перевірки лічильника та його повернення на місце експлуатації, у разі виникнення спірних ситуацій за результатами перевірки.

Наступний крок – це демонтаж лічильника та його транспортування співробітниками облгазу на місце повірки. Важливо пам’ятати, що демонтаж лічильника проводиться виключно у присутності споживача.

При цьому споживач має повне право проводити фото- та відео-фіксацію дій працівників облгазу, які здійснюють попередній огляд лічильника.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які тарифи на комуналку будуть з 1 вересня.

Нове на сайті