П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаТариф на газ обмежили: для кого і на скільки?

Тариф на газ обмежили: для кого і на скільки?

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів України обмежив вартість газу для населення від постачальника «останньої надії». Про це йдеться у Постанові Кабміну №1063 від 25 жовтня 2021 року.

Хто постачальник “останньої надії”?

Постачальник “останньої надії” – це компанія, яка зобов’язана протягом 60 днів постачати газ споживачеві, якщо він залишився без постачальника газу. Таким підприємством на ринку природного газу Міністерство енергетики визначило Національну акціонерну компанію “Нафтогаз України”.

У жовтні “Нафтогаз” підняв ціну газу для побутових споживачів до 16,56 гривні за кубометр. Але Кабмін обмежив вартість блакитного палива від постачальника “останньої надії”. За жовтень і листопад споживачі отримають платіжки з тарифом 7,96 гривні за кубометр – з урахуванням ПДВ, але без вартості доставки (абонплати) газу. Таку ціну затверджено Кабміном на термін до 1 грудня 2021 року.  

Обрати компанію та укласти з нею договір

У подільшому клієнти «Нафтогазу» протягом 60 днів мають обрати будь-яку газову компанію та укласти з нею договір. Для цього споживачеві потрібно подати онлайн-заявку на сайті обраного постачальника.

Ним може стати і “Нафтогаз”, якщо споживач вирішить стати клієнтом компанії. У такому разі можна буде й надалі користуватися одним із найвигідніших тарифів. У межах річного плану «Фіксований» для споживачів діє тариф 7,96 гривні за кубометр, і він не зростатиме до 30 квітня 2022 року.

Як подати заявку

Подати заявку на приєднання до НАК «Нафтогаз» можна у різний спосіб:

  • онлайн – на сайті gas.ua або у версії “Приват24”;
  • у відділеннях “Ощадбанку”, ПУМБ, ТАСКОМБАНКу, “Ідея Банку”;
  • у відділеннях “Нової пошти” (для Полтавської області);
  • у центрах оплати і підключення НАК «Нафтогаз України».

Для оформлення заявки клієнтові необхідно заповнити форму і надати такі документи: паспорт, ідентифікаційний код, документ про право власності на житло і згоду співвласників, якщо житлова площа оформлена на кількох осіб. Також у заяві необхідно вказати EIC-код(шістнадцятизначний персональний газовий номер, зазначений у квитанції про оплату за доставку газу).

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні