П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСубсидія: чи вистачить грошей до кінця року і хто отримає найбільшу допомогу?

Субсидія: чи вистачить грошей до кінця року і хто отримає найбільшу допомогу?

Этот материал также доступен на русском языке
У засобах масової інформації останнім часом з'являється багато публікацій, що грошей на субсидії українцям не вистачить до кінця цього року. Чи це так і чого варто чекати субсидіантам?

На фінансування субсидій виділено 12 млрд. гривень

Ситуацію прояснив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

За його словами, у держбюджеті 2021 року достатньо коштів на виплату субсидій цього року, а також для проведення перших платежів на початку наступного року всім, хто потребує допомоги.

– Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету 2021 року, якими збільшено фінансування субсидій цього року на понад 12 млрд. гривень. Понад 3 млрд. гривень із цих коштів піде на авансування субсидій для виплати у січні наступного року, поки розроблятимуться порядки фінансування соціальних програм, затверджуватимуться довідки та кошториси на 2022 рік, – пояснив Віталій Музиченко.

Він також зазначив, що у 12 млрд. гривень також враховано потреби для збільшення на 50% обсягів використання окремих комунальних послуг у регіонах із «червоним» рівнем карантинних обмежень.

Субсидія на оплату ЖКГ становитиме в середньому 2 тисячі гривень

За словами Віталія Музиченка, субсидію призначено вже понад 2,5 мільйонам домогосподарств, з них автоматично – майже двом мільйонам.

– Це порівнянна цифра щодо торішньої. Але заяви від людей далі надходять, і з початком опалювального періоду їх кількість зросла. Минулого опалювального сезону субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримували близько трьох мільйонів домогосподарств. Очікуємо, що цього сезону буде така ж цифра, – зазначив Віталій Музиченко.

За очікуваннями Мінсоцполітики, середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальному сезоні 2021-2022 років становитиме близько двох тисяч гривень.

Водночас, Віталій Музиченко зазначив, що залежно від умов споживання житлово-комунальних послуг, складу домогосподарства, рівня тарифів ця сума може становити і три-п’ять тисяч гривень.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні