Новини

«Чушка Бюрек» – чому варто їсти і як приготувати з болгарського перцю

Ключові тези

  • Болгарський перець – це не тільки прикраса страв, але і джерело вітамінів, особливо корисний для людей похилого віку завдяки вмісту антиоксидантів і речовин, що залежать від кольору овочів.
  • Різні кольори перцю (зелений, жовтий, червоний) вказують різні набори корисних речовин, які впливають здоров’я по-різному.
  • Рецепт «Чушка Бюрек» – смачний і корисний спосіб включити болгарський перець до раціону, особливо в сезон, коли він найбільш соковитий і вітамінний.

Болгарський перець: чому варто їсти і що приготувати?

Зелений, жовтий, помаранчевий. Споглядаючи на таке кольорове різноманіття болгарського перцю, мимоволі уявляєш, як він прикрасить наші страви. Проте, окрім естетичного впливу, цей овоч можна назвати справжньою вітамінною бомбою. Чому варто їсти болгарський перець і як приготувати корисні страви з нього?

Лікарі переконані, що болгарський перець є корисним для людей літнього віку. При цьому бажано споживати перець різних кольорів. Колір болгарського перцю зумовлює наявність тих чи інших речовин, які по-різному впливають на наше самопочуття. Він може бути зеленим, жовтим та червоним. І у кожного є свої корисні властивості.

«Чушка Бюрек» (сирні пиріжки з болгарського перцю)

Дуже радимо приготувати цю смачну страву болгарської кухні.

Інгредієнти

  • Болгарський перець – 8 штук,
  • бринза або м’який сир – 200 грамів,
  • яйця – 4 штуки, панірувальні сухарі – 100 грамів,
  • олія – 4 столові ложки,
  • чорний мелений перець, сіль, зелень – за смаком.

Приготування

  1. Болгарський перець помити, видалити насіння і плодоніжки, покласти на деко і запікати у духовці 25-30 хвилин до м’якості.
  2. Вийняти з духовки, обдати холодною водою і зняти шкірку.
  3. Сир розім’яти, додати два яйця, посічену зелень, посолити, поперчити, перемішати. Цією сумішшю наповнити перці.
  4. В окремій мисці збити два яйця, в другу насипати панірувальні сухарі.
  5. Начинені перці спочатку вмочити у яйця, потім обваляти у сухарях.
  6. Смажити з обох боків на середньому вогні 2-3 хвилини до золотистої скоринки.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Лічильник без повірки – гроші на вітер: як уникнути переплат за газ

Багато українців не знають, що прострочена перевірка газового лічильника може обернутися значними переплатами.

14/10/2025 23:29
  • Новини

Погода в Україні на середу, 15 жовтня

Синоптик Наталка Діденко так говорить про погоду в середу: "Холодна погода, місцями навіть із нулями…

14/10/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 15 жовтня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Що про це говорять астрофізики?

14/10/2025 22:13
  • Новини

Кістковий бульйон: здоров’я у тарілці чи просто смачний міф?

Кістковий бульйон називають рідким золотом і приписують йому чи не магічні властивості. Але як це…

14/10/2025 21:39
  • Новини

4,37 мільйона українців під захистом Євросоюзу, де їх найбільше

Українці продовжують шукати захист у країнах ЄС: влітку 2025 року їх побільшало на 31 тисячу.…

14/10/2025 20:59
  • Новини

Відстрочка від мобілізації: чи можна продовжити без візиту до ТЦК

Юрист пояснив, у яких випадках можна продовжити відстрочку від мобілізації дистанційно і коли ТЦК має…

14/10/2025 18:54