Іноді найкращі рецепти – найпростіші. Переконайтеся в цьому за допомогою простого рецепта. Повірте, цей торт такий смачний, що від нього не залишиться ні крихти!
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший «Наполеон» без випічки.
Інгредієнти:
- вершки 33% жирності – 500 мл
- темний шоколад – 200 г
- какао – 1 ст. л.
- печиво – 300 г
- кава
Приготування:
- Вершки підігрійте майже до кипіння, але не кип’ятіть – зупиніться на температурі приблизно 80 градусів.
- Додайте поламаний на шматочки шоколад і постійно помішуйте, доки шоколад не розтане у вершках.
- Накрийте крем плівкою, щоб не обвітрився. Як тільки охолоне до кімнатної температури, відправте на кілька годин у холодильник.
- Холодний крем перелийте в чашу і збийте міксером, спочатку на низькій швидкості кілька хвилин, а після – на максимальній до пишності. Крем готовий.
- Форму змастіть олією, застеліть харчовою плівкою і на дно викладіть крем.
- Печиво занурте в холодну, солодку каву, а потім покладіть на крем. Зверху – ще шар крему і так по черзі. Останній шар має бути печиво. І залиште трохи крему, адже він знадобиться для оформлення перед подачею.
- Накрийте торт плівкою і відправте в холодильник на вісім годин чи на ніч. Перед подачею переверніть торт на блюдо, зніміть форму та плівку.
- Боки рівномірно змастіть кремом, залишеним напередодні. Зверху посипте какао.
Вас також можуть зацікавити новини: