Новини

Смачніше, ніж у магазині: 5 перевірених часом рецептів засолювання червоної риби

Раніше ми давали рецепт апетитної малосольної скумбрії.

Ось п’ять найкращих варіантів засолювання, що допоможуть здивувати ваших близьких та гостей.

Найпростіший спосіб засолювання

Інгредієнти:

  • Кета
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки солі

Приготування:
Обсипте філе риби сумішшю з цукру та солі. Залиште на 24 години в холодильнику. Перед подачею зніміть надлишки солі ножем або промийте рибу холодною водою. Цей метод дозволяє швидко отримати смачну та ніжну рибу.

Засолювання під гнітом

Інгредієнти:

  • Кета (1 кг)
  • 3 ст. ложки крупної солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 лимон
  • Чорний перець горошком, лавровий лист — за смаком

Приготування:
Наріжте рибу порційними шматочками (не більше 2,5 см). Скропіть їх лимонним соком, натріть сіллю та цукром. Викладіть рибу в неметалевий посуд, додайте лавровий лист та перець. Зверху покладіть важку тарілку для гніту. Залиште в холодильнику на 5-6 годин — і смачні котлети готові.

Кета в олії

Інгредієнти:

  • Кета
  • 3 частини солі та 1 частина цукру для засолювання
  • Чорний перець, часник, лавровий лист
  • Рафінована рослинна олія

Приготування:
Обкачайте рибу у суміші солі та цукру, залиште на 2 години. Потім прибирайте зайву сіль і цукор. Покладіть рибу в банку, додайте спеції та залийте олією. Поставте в холодильник, і вже через добу кета буде готова до споживання.

Засолювання в розсолі

Інгредієнти:

  • Кета (1 кг)
  • 1 літр води
  • 2 ст. ложки солі
  • 1,5 ст. ложки цукру
  • 5 горошин запашного перцю
  • 1 пучок петрушки та кропу
  • 2 лаврових листа
  • 1/2 лимона
  • 1/2 ч. ложки сухого кмину

Приготування:
Закип’ятіть воду для розсолу, додайте спеції і охолодіть до 28-30°C. Наріжте рибу порціями і покладіть в банку. Додайте нарізану зелень і лимон, залийте охолодженим розсолом. Залиште на 1 годину при кімнатній температурі, а потім поставте в холодильник на 8-12 годин.

Кета “під сьомгу”

Інгредієнти:

  • Кета (1,5 кг)
  • 150 г крупної солі
  • 50 г цукру
  • 50 г горілки або коньяку
  • Мелений перець — кілька дрібок

Приготування:
Розділіть рибу на два філе, не знімаючи шкіру. Підготуйте суміш для засолювання із солі, цукру та перцю. Обкачайте рибу в цій суміші, скропіть горілкою або коньяком і щільно загорніть у пергамент або лляну тканину. Покладіть у пакет і залиште в холодильнику на 72 години.

Ці рецепти допоможуть вам приготувати кету, яка стане чудовим доповненням до святкового столу або звичайної трапези.

Вас також можуть зацікавити новини:

 

Новое на сайте

  • Новини

Цей документ вирішує все: без нього українців не пускають до Польщі

Автоматична відмова на кордоні. Українцям нагадали про головну вимогу для в'їзду в Польщу.

14/10/2025 18:30
  • Новини

Гроші під ногами: як українські пенсіонери заробляють сотні гривень на вулицях міст

«Осінній» бізнес у розпалі. Українці масово здають каштани на переробку.

14/10/2025 17:59
  • Новини

Соцвиплати під загрозою: ВПО мають пройти перевірку до листопада

Тисячі переселенців можуть залишитись без соціальних виплат. До 1 листопада 2025 року вони мають пройти…

14/10/2025 17:41
  • Новини

Мер Одеси без українського громадянства: Зеленський підписав указ

Президент України повідомив про позбавлення громадянства “деяких осіб”, через наявність у них російського паспорта. Очевидно,…

14/10/2025 17:01
  • Новини

Хто в Україні може отримати безкоштовні ліки: список категорій та хвороб

В Україні певні категорії людей мають право на безкоштовні чи частково оплачувані ліки. Розповідаємо, хто…

14/10/2025 16:35
  • Новини

Блекаут без паніки: 5 способів залишатися на зв’язку, коли світло зникло

Як пережити темряву. Українцям пояснили, що зробити, щоб залишатися мобільним під час довготривалого відключення світла.

14/10/2025 16:05