Раніше ми розповідали, як запастися квасолею: які є способи зберігання на зиму.
Базилік, родом із Індії, де його здавна вважають священною і лікувальною рослиною, став популярним і в Європі, де його називають “царською травою”.
Свіже листя базиліку багате на вітаміни А, К, С, залізо, кальцій, фолієву кислоту та марганець. Також він містить антиоксиданти і флавоноїди, які допомагають зменшити вплив шкідливих речовин на організм, а також сприяє зміцненню імунітету та допомагає при застудах. Окрім листя, корисним є й насіння базиліку, багате на корисні жири, білки й клітковину. Його часто використовують у раціоні тих, хто прагне контролювати апетит.
Базилік можна тримати у воді подалі від прямих сонячних променів або зберігати в холодильнику, загорнувши стебла у вологу серветку. На зиму базилік можна висушити або заморозити. Для сушки використовуйте духовку чи сушарку, зберігаючи траву у герметичній банці. Базилік також можна зберегти, заморозивши у вигляді соусу песто, який потім легко використовувати для пасти, супів, хліба.
Базилік – це завжди аромат і смак, що надихають на кулінарні експерименти!
Вас також можуть зацікавити новини:
На Одещині зіграли весілля переселенці з Донецької області. Молодятами стали – 83-річний Олексій та 75-річна…
В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…
Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…