Запіканка за цим рецептом виходить ніжною, з насиченим апельсиновим смаком і нагадує швидше суфле.
Гарбузове пюре – 250 г (із 500 грамів сирої м’якоті гарбуза), цукор – 100 г, яйця – 2 шт., сметана – 3-4 столові ложки, кукурудзяний крохмаль – 35 г (1,5 столової ложки), сир кисломолочний домашній – 500 г, цедра 1 апельсина, ванілін – за бажанням.
Очистити гарбуз від шкірки і нарізати на невеликі шматочки. Гарбуз можна запекти в духовці або пропарити на плиті. Для цього перекласти шматочки гарбуза в каструлю, налити трохи води і тушкувати під закритою кришкою до м’якості.
Готові шматочки без рідини перекласти в глибоку миску і збити занурювальним блендером до консистенції пюре. Додати цукор, трохи ваніліну або пакетик ванільного цукру, сметану, яйця і натерту цедру. Все перемішати до однорідності.
В отриману масу додати сир і збити, добре змішуючи, інгредієнти. Потім насипати кукурудзяний крохмаль і добре перемішати. Найкраще це робити занурювальним блендером, щоб не було грудочок.
Форму краще взяти з кільцем. Змастити її олією і викласти тісто. Розрівняти поверхню і відправити запікатися у розігріту до 160-170 градусів духовку приблизно на 60 хвилин.
Готову запіканку залишити охолоджуватись у формі. Тільки після цього зняти кільце.
Читайте також:
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.
Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…
Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…
В Україні пенсіонери, що працюють, — звичайне явище. Але чи можна одночасно отримувати пенсію та…