Запіканка за цим рецептом виходить ніжною, з насиченим апельсиновим смаком і нагадує швидше суфле.
Гарбузове пюре – 250 г (із 500 грамів сирої м’якоті гарбуза), цукор – 100 г, яйця – 2 шт., сметана – 3-4 столові ложки, кукурудзяний крохмаль – 35 г (1,5 столової ложки), сир кисломолочний домашній – 500 г, цедра 1 апельсина, ванілін – за бажанням.
Очистити гарбуз від шкірки і нарізати на невеликі шматочки. Гарбуз можна запекти в духовці або пропарити на плиті. Для цього перекласти шматочки гарбуза в каструлю, налити трохи води і тушкувати під закритою кришкою до м’якості.
Готові шматочки без рідини перекласти в глибоку миску і збити занурювальним блендером до консистенції пюре. Додати цукор, трохи ваніліну або пакетик ванільного цукру, сметану, яйця і натерту цедру. Все перемішати до однорідності.
В отриману масу додати сир і збити, добре змішуючи, інгредієнти. Потім насипати кукурудзяний крохмаль і добре перемішати. Найкраще це робити занурювальним блендером, щоб не було грудочок.
Форму краще взяти з кільцем. Змастити її олією і викласти тісто. Розрівняти поверхню і відправити запікатися у розігріту до 160-170 градусів духовку приблизно на 60 хвилин.
Готову запіканку залишити охолоджуватись у формі. Тільки після цього зняти кільце.
Читайте також:
22 травня в Україні відзначають Міжнародний день біологічного різноманіття і День Шерлока Холмса . Вшановують…
За понаднормовий стаж українські пенсіонери можуть отримати доплату. Про які суми йдеться, і хто може…
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.