Насамперед варто почати з правильного вибору капусти. Для квашення потрібно вибирати виключно пізні сорти. Вони не тільки хрусткі та соковиті, а ще й чудово зберігаються, що робить їх ідеальними для тривалого зберігання.
Раніше ми розповідали, чому квашена капуста не хрумтить.
Щоб капуста вийшла хрусткою та ядреною досить звичайної солі, деякі господині додаю цукор, але він може стати причиною появи слизу, тому краще його не додавати в капусту. Що стосується самої солі, то вона має бути крупною і без домішок.
Досвідчені господині радять на кожен кілограм капусти додавати 20 г солі, більше не потрібно.
Щоб капуста була смачною, бажано додати моркву. Також для смаку іноді додають насіння кропу або кмину. Але це на ваш смак. Зазвичай достатньо 1 чайної ложки насіння на 1 кг капусти.
Для найпростішого рецепту вам знадобляться: 2 кг білокачанної капусти, 250 г моркви та 40 г кам’яної солі.
Читайте також:
Слабка магнітна буря накриє Землю в неділю. Попередження для метеозалежних.
Багато господинь роками користуються однією сковорідкою, але з часом на ній утворюється стійкий шар нагару,…
«Доларове дерево» може завдати шкоди замість очікуваного багатства. Розповідаємо, кому треба тричі подумати, ніж завести…
«Ощадбанк» оголосив про старт нової акції з грошовими сертифікатами та технікою Apple. Розповідаємо, за яких…
ПФУ почав приймати заявки на новий вид соціальної допомоги, без черг і паперів. Що можуть…
В яких числах приходить пенсія та як дізнатися про її нарахування. Все що потрібно знати…