Насамперед варто почати з правильного вибору капусти. Для квашення потрібно вибирати виключно пізні сорти. Вони не тільки хрусткі та соковиті, а ще й чудово зберігаються, що робить їх ідеальними для тривалого зберігання.
Раніше ми розповідали, чому квашена капуста не хрумтить.
Щоб капуста вийшла хрусткою та ядреною досить звичайної солі, деякі господині додаю цукор, але він може стати причиною появи слизу, тому краще його не додавати в капусту. Що стосується самої солі, то вона має бути крупною і без домішок.
Досвідчені господині радять на кожен кілограм капусти додавати 20 г солі, більше не потрібно.
Щоб капуста була смачною, бажано додати моркву. Також для смаку іноді додають насіння кропу або кмину. Але це на ваш смак. Зазвичай достатньо 1 чайної ложки насіння на 1 кг капусти.
Для найпростішого рецепту вам знадобляться: 2 кг білокачанної капусти, 250 г моркви та 40 г кам’яної солі.
Читайте також:
У вівторок, 3 червня, у західних, північних та місцями центральних областях очікується нестійка погода: пройдуть…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Як поводитися метеозалежним людям?
Трійця, одне з найбільших християнських свят, яке відзначають на п'ятдесятий день після Великодня. Тому свято…
Шпинат може бути не тільки корисним, а й справді смачним. Розкажемо, як швидко обсмажити його…
Ви регулярно відчуваєте мурашки або простріли в якійсь частині тіла? З'явився біль у відповідь на…
У понеділок, 2 червня, у Стамбулі (Туреччина) відбувся другий раунд переговорів між делегаціями України та…