Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКвашена капуста з яблуками - модна страва європейських господарок

Квашена капуста з яблуками – модна страва європейських господарок

Этот материал также доступен на русском языке
Квашена капуста з яблуками — старовинна закуска, в якої й досі вистачає шанувальників. У неї кисло-солодкий смак, вона апетитно хрумтить і приємно пахне моченими яблуками.

А ще соління та квашення дуже корисні для травлення. Їхня головна відмінність і перевага від маринадів полягає у відсутності оцту.

При соленні овочі заливаються окремо приготованим розсолом, а при квашенні – пересипаються сіллю, і вона витягує з них соки, утворюючи “природний” розсіл. Цей спосіб консервування заснований на природному процесі молочно-кислого бродіння цукрів, що містяться в продуктах.

До речі, сьогодні квашення увійшло в моду у європейських господинь, але під назвою «лакто-ферментація». І цей метод заготовок вважається найкориснішим!

Як посолити капусту з яблуками?

На трилітрову банку візьміть

  • 3 кг капусти,
  • 1 велику моркву,
  • 3 яблука,
  • 3 столові ложки солі,
  • 4 горошини запашного перцю,
  • 1 лавровий лист.

Капусту наріжте, моркву натріть на тертці, яблука поріжте часточками, додайте спеції, покладіть в трилітрову банку і залиште в теплі на 3-4 дні.

Квасити капусту можна лише білокачанну, пізнього сорту. Яблука беріть кислі.

Нове на сайті